Dünya El Kaide ‘büyük terör’ planlıyor

El Kaide ‘büyük terör’ planlıyor

01.11.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ladin'in adamlarının telefonlarda yaptığı şifreli konuşmalar yeni terör saldırısı hazırlığı olarak yorumlanıyor

El Kaide ‘büyük terör’ planlıyor

El Kaide ‘büyük terör’ planlıyor

Ladin'in adamlarının telefonlarda yaptığı şifreli konuşmalar yeni terör saldırısı hazırlığı olarak yorumlanıyor

DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD'nin Afganistan'a yönelik operasyonunun başlamasının ardından özellikle son dönemde yoğunluk kazanan olası terör saldırılarına ilişkin duyumlar, uydu telefonlarından elde edilen bazı bilgilerle daha da güçlendi.
Usame bin Ladin'in terör örgütü El Kaide'nin Afganistan'daki üyelerinin uydu telefonlarıyla yaptıkları görüşmeleri dinlemeye alan ABD askeri yetkilileri, örgüt üyelerinin şifreli biçimde "büyük bir olay"dan söz ettiklerini ortaya çıkardı.

"Büyük olay!"
New York Post gazetesinde yayımlanan habere göre, teröristler arasında geçen hafta sonuna kadar yapılan bazı telefon görüşmelerinde, net olarak açıklanmayan "büyük bir olay" üzerinde duruluyor. Haberde, Kanada'da faaliyet gösteren bazı şüpheli El Kaide üyelerinin kişisel elektronik posta yazışmalarında da aynı konudan söz edildiği belirtiliyor. Yetkililer ayrıca, teröristlerin yeni saldırılar için "daha önceden programlandıklarını" düşünüyor.

Cheney korumada
ABD İç Güvenlik Bakanı Tom Ridge, ülkesinin bu hafta içinde, Usame bin Ladin ya da El Kaide örgütünden gelmesi muhtemel yeni bir saldırıya uğrayabileceğini belirtiyor. Bu olasılıkları göz önünde bulunduran yetkililer şimdiden ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney'i bilinmeyen bir yerde korumaya aldı. Binlerce kişiyi kamikaze saldırılarına kurban veren New York ise en üst düzeyde alarmda tutuluyor.

‘Ramazan’a kalmaz’
İRFAN SAPMAZ Cebulü Saraç DHA

Özel birliklerini Penşir’e indiren ABD, kara harekâtı için daha fazla beklemek istemiyor
ABD, Ramazan başlamadan, yaklaşan kış şartlarını da göz önüne alarak, Taliban'a ağır darbe indirmek için Penşir Vadisi'ne özel birliklerini indirmeye başladı. Kuzey İttifakı güçleri, cephelere sürekli yeni mücahit sevk ederken, Dışişleri Bakanı Dr. Abdullah, kara harekâtı konusunda, "En kısa zamanda başlayacak" dedi. Ramazan gelmeden önce Taliban'a karşı kara harekâtının yapılması beklenirken, ABD'nin Penşir’e indirdiği 15 kişilik özel gözcü birliğinin dışında, özel komandolar da bölgeye geldi.




DÜNYA