Dünya Emine Erdoğan kadın eğitim merkezinin açılışını yaptı

Emine Erdoğan kadın eğitim merkezinin açılışını yaptı

25.01.2017 - 19:04 | Son Güncellenme:

Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrika ziyareti kapsamında  Madagaskar'da, TİKA tarafından hizmete sokulan ve ekipman desteği verilen kadın  eğitim merkezinin açılışını gerçekleştirdi.

Emine Erdoğan kadın eğitim merkezinin açılışını yaptı

Burada konuşan Emine Erdoğan, "Yürekten inanıyorum ki, insanlık ortak noktasında gerçekleşen bu karşılaşmalar dostluğumuzu artıracak, uzakları yakın edecektir. Ülkelerimiz ne kadar uzak olsa da kalplerimiz bir ve beraberdir." diyerek başladı.

Haberin Devamı

Türkiye için Afrika'nın kardeşliğin vatanı olduğunu, bu sebeple Afrika'nın kalkınma çabalarına destek vermeyi bir kardeşlik sorumluluğu olarak gördüklerini belirten Erdoğan, açılışını yaptıkları kadın eğitim merkez ekipman ve eğitimlerinin Afrika'nın kadınlarına, Türk halkının ve devletinin armağanı olduğunu kaydetti.

Emine Erdoğan, aşçılık, dikiş, nakış, bahçıvanlık gibi alanlarda eğitim alan kadınların, ülkelerinin geleceğini inşa edeceklerini dile getirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu vesileyle ifade etmek isterim ki, Türkiye'de, başkentimiz Ankara'da, Afrika'nın kadınlarına destek olmak amacıyla açtığımız 'Afrika El Sanatları Pazarı ve Kültür Evi', sizlerin eserlerini beklemektedir. Kar amacı gütmeden yapılan satışlardan elde edilen gelir, sizlere geri dönecek, böylece Afrika'da kadının eli güçlenecektir. Ülkemizin dünyaya açılan penceresi TİKA, Afrika'nın kalkınmasına destek olmak amacıyla her zaman burada olacak, emektar çalışanları vasıtasıyla dostluğumuz inşallah daha da artacaktır. Türkiye-Madagaskar ilişkilerinin artan bir hızla gelişmesi dileğiyle, hepinizi en kalbi muhabbetlerimle selamlıyorum."

Haberin Devamı

100'e yakın kadın eğitim alıyor

Madagaskar Cumhurbaşkanı Hery Rajaonarimampianina'nın eşi Voahangy Rajaonarimampianina da yaptığı konuşmada, Emine Erdoğan'ın, çok büyük bir kalbi olduğunu ifade ederek, öncü olduğu çalışmalar için kendisine teşekkürlerini iletti.

Programa ayrıca Madagaskar'daki bazı yabancı bakanlar ile Türk heyetinden bakan eşleri, TİKA yetkilileri ve ilgililer katıldı.

Afrikalı kadınların hayatına kalıcı bir yatırım yapmak amacıyla yapılan eğitim yardımları çeşitli alanlardan oluşuyor. Öte yandan nakış, dikiş, bilişim, bahçıvanlık ve aşçılık bölümlerinden oluşan eğitim merkezinde 100'e yakın kadın eğitim alıyor.

Emine Erdoğan, ayrıca dünyada sadece Madagaskar'da yaşadığı bilinen lemurların doğal yaşam alanı olan Lemur Park'ını ziyaret etti. Bölgeye özgü aloe vera ve baobab ağaçları hakkında bilgi alan Erdoğan, ziyaretinin anısına parka bir baobab ağacı dikti.