Dünya En büyük vurgun sitesi çökertildi!

En büyük vurgun sitesi çökertildi!

07.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Çalınan kimlik bilgilerini siber suçlulara satan ve “dünyanın en büyük dolandırıcılık sitesi” olarak bilinen darknet pazarı “Genesis Market”, uluslararası bir baskınla çevrimdışı duruma getirildi.

En büyük vurgun sitesi çökertildi

Operasyonun ABD’nin istihbarat teşkilatı FBI, Hollanda polis güçleri ve İngiltere’nin Ulusal Suç Teşkilatı (NCA) dahil olmak üzere 17 ülke tarafından yönetildiği belirtildi.

Haberin Devamı

120 gözaltı

Operasyon kapsamında dünya çapında yaklaşık 120 kişinin gözaltına alındığı ve 200’den fazla arama yapıldığı açıklandı. NCA’nın siber istihbarat başkanı William Lyne, “Genesis Market, dünyanın herhangi bir yerindeki en büyük suç erişim pazarlarından biri” ifadesini kullandı. Çevrimiçi bankacılık, Facebook, Amazon, PayPal ve Netflix hesap bilgilerinin yanı sıra mobil cihaz verileriyle dijital parmak izlerine sahip olan Genesis’in satışa hazır 80 milyon kimlik bilgisine sahip olduğu ve 12 milyon mağdurunun bulunduğu belirtildi. Sitenin ayrıca çetelere, bir kişinin cihazını taklit edip birkaç tıklamayla hesaplarını boşaltabilmeleri için dijital kimlikler ve özel bir tarayıcı da sağladığı belirtildi.