Dünya En yakın dostuydu, artık tanınmaz halde! İntihar etmek mi istedi?

En yakın dostuydu, artık tanınmaz halde! İntihar etmek mi istedi?

22.08.2022 - 10:50 | Son Güncellenme:

Michael Jackson'ın en yakın dostu olarak bilinen şempanze Bubbles'ın hayatı ünlü sanatçı öldükten sonra tamamen değişti. 39 yaşındaki maymunun yaşadıkları ve son hali ise şaşkına çevirecek detaylara sahip.

En yakın dostuydu, artık tanınmaz halde İntihar etmek mi istedi

Derleyen: Betül Yasemin Keskin / Milliyet.com.tr - Dünyanın en ünlü hayvanı olduğu düşünülen Bubbles adındaki şempanze dünyaca ünlü sanatçı Michael Jackson'ın dostuydu. 1980'lerde Michael Jackson tarafından satın alınan Bubbles, çok uzun yıllar onunla birlikte yaşadı ve o nereye giderse onunla birlikte gitti. Ancak hayattaki tek dostu ölünce, hayatı tamamen değişti.

Haberin Devamı

ÖZEL KORUMASI BİLE VARDI

Sahiplenildiğinde en az Jackson kadar konforlu bir hayat süren Bubbles'ın bir zamanlar keyfine diyecek yoktu. Dünyayı özel jetlerle gezdi, kamera karşısına geçti, ünlü modacılar tarafından kendisine kıyafetler dikildi hatta bir menajeri bile vardı. Kimileri Bubbles'ın özel bir koruma tarafından izlendiğini bile iddia ediyor.

En yakın dostuydu, artık tanınmaz halde İntihar etmek mi istedi

Sinemaya giden, tuvalet kağıdı kullanan, yemek masasında Michael Jackson ile karşılıklı yemek yiyen ve onunla aynı odayı paylaşan Bubbles, bugün hâlâ Jackson hayranları için 'dünyanın en şanslı maymunu' olarak kabul ediliyor. Kaliforniya'da Neverland Ranch'te ünlü sanatçıyla birlikte yaşayan Bubbles'ın eğitimini üstlenen Bub Dunn yaptığı bir açıklamada, "Bubbles yetişkin bir şempanze ve vahşi bir hayvan. Oynaması için dışarı çıkmasına izin vermiyoruz" ifadelerine yer vermişti.

Haberin Devamı

'İNTİHAR ETMEK İSTEDİ'

Bubbles'ın Michael Jackson 2003 yılında çocuk taciziyle suçlandıktan sonra büyük bir boşluğa düştüğü iddia ediliyor. Hatta o yıllarda intihar etmeye çalıştığı bile öne sürüldü. Yine iddialara göre sağlık görevlileri tarafından kurtarıldı ancak olayla ilgili kimse açıklama yapmadı. Kısa bir süre sonra Michael Jackson'ın çiftliği Neverland'de Bubbles'ın yerini yine Bubbles adlı başka bir bebek şempanze aldı ve Jackson ayrıca 'Max' ve 'Action' adlı iki bebek şempanze daha sahiplendi. Bubbles ise eğitmen Bub Dunn tarafından 2004 yılında Wauchula, Florida'daki uzman bir hayvan barınağı olan Büyük Maymunlar Merkezi'ne taşındı. 2004 yılından sonra Jackson'ın Bubbles'ın sahibi olarak kaldığı ve bakım masraflarını ödemeye devam ettiği bildirildi.

2009 yılında Michael Jackson hayatını kaybettiğinde Bubbles'ın kendine ikinci kez zarar verdiği öne sürüldü. Her ne kadar bu konuyla ilgili Büyük Maymunlar Merkezi'nin kurucusu Patti Ragan herhangi bir açıklama yapmasa da olayı duyanlar bu ihtimali oldukça yüksek buluyor.

ŞİMDİ TAM 39 YAŞINDA

Bubbles bugün hâlâ Büyük Maymunlar Merkezi'nde yaşıyor. Şimdilerde tamı tamına 39 yaşında ve kendi türü için oldukça yaşlı sayılıyor. Renkli kıyafetleri ve ışıltılı hayatı geride kalan Bubbles şimdilerde daha sakin bir hayat yaşıyor. Resim yapmayı ve flüt dinlemeyi çok seven Bubbles'ı tanıyanlar ise son haline inanamıyor. Barınaktaki görevliler de onu 'dev ve çirkin' olarak tanımlıyorlar ancak görüntüsünün yorgunluğu bir kenara dursun tüm görevliler onun çok tatlı bir karakteri olduğunu da ekliyor. Şimdilerde Bubbles 'emekliliğini' şempanze arkadaşları Oopsie, Ripley, Jessie ve Boma ile geçiriyor.

Haberin Devamı

En yakın dostuydu, artık tanınmaz halde İntihar etmek mi istedi
39 yaşındaki Bubbles Büyük Maymunlar Merkezi'nde yaşıyor.

KARANLIK İDDİALAR!

Kameralar önünde yorucu bir yaşam süren Bubbles'ın hayatı hakkında karanlık iddialar da var. 30 Nisan 1983 ABD'nin Teksas şehrinde bir biyomedikal laboratuvarında dünyaya gelen Bubbles, küçücük bir bebekken annesinden ayırılıp Hollywood'daki eğitmenine satıldı. Ardından da kısa bir süre sonra da Michael Jackson tarafından satın alındı. İddialara göre Bubbles, Michael Jackson ile olduğu süre boyunca katıldığı televizyon şovları ve filmlerde birçok sömürüye maruz kaldı. Hatta iddialara göre Michael Jackson, Bubbles konuşsun diye eğitimler aldırıp servetinin büyük bir kısmını bu iş için harcadı.

Bu şöhretiyle adından söz ettiren maymunun hayatının sanıldığından çok daha zor, çileli ve yorucu geçtiği de söyleniyor. Hatta kimilerine göre o, Michael Jackson'dan uzaktayken daha da huzurlu bir yaşam sürdü.