Dünya Eşcinsel evlilik artık bütün ABD eyaletlerinde serbest!

Eşcinsel evlilik artık bütün ABD eyaletlerinde serbest!

26.06.2015 - 18:25 | Son Güncellenme:

ABD'de büyük bir sorun haline gelen eşcinsel evlilikler, yıllardır hangi eyaletlerde yasal olup olmadığı konusunda tartışmalar yaratıyordu. ABD yüksek mahkemesinin son aldığı bir karar bu sorunu sonsuza kadar ortadan kaldırdı.

Eşcinsel evlilik artık bütün ABD eyaletlerinde serbest

11 yıl önce Massachusetts'te eşcinsel evliliklerin serbest bırakılmasıyla ABD'de gay ve lezbiyen çiftlerin evlenebilmesinin önü açılmıştı. Radikal'in haberine göre, aradan geçen yıllarda bazı eyaletler de aynı kararları alsa da ABD'nin genelini etkileyecek bir karar çıkartılamamıştı. Hatta eşcinsel çiftler evlenebilmek için başka bir eyalete yolculuk yapmayı bile göze alır olmuştu.

Haberin Devamı

Ancak ABD yüksek mahkemesinde gerçekleşen bir oylama 5'e karşı 4 oyla ABD'deki bütün eyaletlerde artık gay ve lezbiyen çiftlerin evlenebilmesinin önünü açtı! Karardan önce 50 ABD eyaletinden sadece 37'sinde serbest olan eşcinsel evliliği, artık ABD'nin genelinde serbest kaldı.

ABD başkanı Obama da konuyla ilgili sıcağı sıcağına bir Twitter paylaşımında bulundu. Obama kararı "Eşitlik adına büyük bir adım" olarak nitelendirdi.

Yazarlar