Dünya Eski sevgili kabusu! Kaçırdı, sakat bıraktı: Yürüyemiyor, konuşamıyor

Eski sevgili kabusu! Kaçırdı, sakat bıraktı: Yürüyemiyor, konuşamıyor

27.03.2023 - 14:39 | Son Güncellenme:

3 yıl önce eski sevgilisi tarafından kaçırılan ve geçirdiği beyin hasarı sebebiyle yürüyemeyen genç kız belgesellere konu oldu.

Eski sevgili kabusu Kaçırdı, sakat bıraktı: Yürüyemiyor, konuşamıyor

2020 yılında meydana gelen ve İngiltere'yi ayağa kaldıran gelişme tekrar gündem oldu. Söz konusu olayda o dönem erkek arkadaşı Chay Bowskill, tarafından kaçırılan ve hareket halindeki bir minibüsten düşen Angel Lynn isimli genç kızın yaşadıkları ortalığı ayağa kaldırdı.

Haberin Devamı

ARKADAŞI YARDIM ETTİ

Angel erkek arkadaşlarının davranışları nedeni ile bir süre pasif kalsa da daha sonra cesur bir karar alarak Bowskill'den ayrıldı. Ancak ayrılık kararını kabul etmeyen 20 yaşındaki Chay Bowskill, Rocco Sansome isimli bir arkadaşının yardımı ile Angel'i kaçırdı.

Eski sevgili kabusu Kaçırdı, sakat bıraktı: Yürüyemiyor, konuşamıyor

YÜRÜYEMİYOR KONUŞAMIYOR

Minibüsten düştükten sonra beyin hasarı geçiren Lynn artık yürüyemiyor ve konuşamıyor. Lynn kaçırıldığı dönem 'kötü niyetli' bir ilişkiyi bitirmeye çalışıyordu. Günlerce komada kalan genç kız yıllar süren tedavisinin ardından tekrar yürüyemeye başladı.

BELGESEL OLDU

Öte yandan İngiliz Channel 4 kanalı genç kızın yaşadıklarını 'Angel Lynn'in hikayesi' isimli bir belgesel ile yeniden ülke gündemine taşıdı.

Kadın cinayetleri nedeni ile Birleşik Krallık'ta her üç günde bir kadının hayatını kaybettiğini söyleyen yapımcılar Angel'ın cesur açıklamaları ile 'kadına şiddet' konusunda bir farkındalık yaratacağına inanıyor.

Haberin Devamı

Eski sevgili kabusu Kaçırdı, sakat bıraktı: Yürüyemiyor, konuşamıyor

ADLİ TIP UZMANI OLMAK İSTİYORDU

İngiltere'nin Loughborough bölgesinde yaşayan Angel, adli tıp uzmanı olmak isteyen genç bir üniversite öğrencisiydi. Yaşama sevinci ile dolu 18 yaşındaki genç kızın hayatı Chay Bowskill isimli bir adamla birlikte olmaya başladıktan sonra sonsuza kadar değişti.

Ailesi ve arkadaşları Angel'in erkek arkadaşının en başından beri 'tehditkar ve kontrolcü' olduğunu aktardı. İlişkilerinin başlamasından bir süre sonra hapse giren şahıs, özgürlüğüne kavuştuktan sonra ise daha da agresif birisi oldu.