Dünya Facebook’ta 50 milyon şüphe

Facebook’ta 50 milyon şüphe

29.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Facebook’ta 50 milyon şüphe

Dünyanın en büyük sosyal paylaşım platformu Facebook, yaklaşık 50 milyon kullanıcının hesabının bilgisayar korsanlarınca ele geçirilmesine neden olabilecek bir güvenlik açığı keşfettiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Facebook, açığın düzeltildiğini ve güvenlik birimlerinin bilgilendirildiğini belirtirken, korsanların, hesaplardaki ‘başkasının gözünden gör’ özelliği üzerinden ‘erişim’ sağlayabildiğini açıkladı.

Facebook’tan yapılan açıklamada güvenlik açığından etkilenen yaklaşık 50 milyon hesabın ‘erişim jetonunun’ sıfırlandığı, ek önlem olarak bu butonu geçen yıl içinde kullanmış 40 milyon hesabın daha ‘erişim jetonlarının’ sıfırlandığı belirtildi. Şirket açıklamasında “İncelememiz henüz başlamış olduğundan, bu hesapların kötü amaçla kullanılıp kullanılmadığı veya bilgilerin ele geçirilip geçirilmediğini araştırıyoruz” ifadesi yer aldı. Haberin ardından Facebook hisseleri yüzde 3 değer kaybetti.

Şirketin güvenlik biriminin başında bulunan Guy Rosen, kullanıcılardan özür dilerken, Mark Zuckerberg ise, “Bu açığı farkederek kapattığımız için oldukça mutluyum” dedi.

Haberin Devamı

Öte yandan Tayvanlı hacker Chang Chi-yuan, Zuckerberg’in Facebook hesabını hackleyip, silme girişiminde bulunacağını ve bunu da yine Facebook üzerinden canlı yayınlayacağını duyurdu.