Dünya Festivalde dehşet! Saldırıya geçen boğa önüne geleni bayılttı

Festivalde dehşet! Saldırıya geçen boğa önüne geleni bayılttı

05.07.2023 - 14:42 | Son Güncellenme:

Dünyanın en ünlü boğa festivali San Fermin'de seyircilere saldıran bir boğanın görüntüleri dünya basınında ses getirdi. Objektife yansıyan anlarda kızgın boğanın gazabına uğrayan kişiler yer aldı.

Dünyanın birçok ülkesinde sevilen ancak özellikle İspanya'nın simgesi haline gelen boğa güreşleri bu yılda renkli görüntülere sahne oldu. Birçok İspanyol ve turist ülkede boğaların önünde koştu. Söz konusu etkinlikte elbette her sene olduğu gibi yine yaralananlar oldu. İngiliz medyasının sosyal medyadan haberleştirdiği bir görüntüde ise bir boğanın seyircilere saldırdığı anlar yer aldı.

Haberin Devamı

BİR ANDA DURUP SALDIRIYA GEÇTİ

İspanya'nın Castejon kentinde kayıtlara geçen saldırıda Ünlü Jose Arriazu de Ablitas çiftliğinden gelen boğa yolun ortasında aniden durarak hedefini değiştirdi. Etrafı kendisine haykıranlarla dolu olan hayvan, bir anda beklenmedik bir şey yaptı.

Ani bir patlamayla bariyerin üzerinden atlayan boğa 61 yaşındaki Fernando Miguel'e saldırdı. Talihsiz adamı bariyerlere sıkıştıran boğa daha sonra bir başka kişiyi gözüne kestirdi. İsmi belirsiz olan kişi boğa tarafından havaya fırlatılıp kafasını asfalta vurdu. Anında bayılan kişiye bölgede bulunan sağlık ekipleri müdahale etti.

Festivalde dehşet Saldırıya geçen boğa önüne geleni bayılttı

MAĞDURLAR HASTANELİK OLDU

Saldırgan boğa, 82 yaşındaki Teresa Martínez Pascual'a da saldırdı. Midesinden yaralanan adam apar topar hastaneye kaldırıldı. Durumları ciddi olan yaralıların hayati tehlikesinin devam ettiği, ancak tedaviye olumlu cevap verdikleri aktarıldı.

Haberin Devamı

Öte yandan İspanya'nın en önemli boğa festivali 6-14 Temmuz arasında gerçekleşen San Fermín festivalidir. Etkinlik, her yıl görkemli hayvanların yanında ve önünde koşan kişilerin yarışını konu edinir.

Festivalde dehşet Saldırıya geçen boğa önüne geleni bayılttı