Dünya Fransa'da kar ve soğuk ulaşımı felç etti

Fransa'da kar ve soğuk ulaşımı felç etti

19.12.2009 - 18:55 | Son Güncellenme:

Fransa’yı Birleşik Krallık’a bağlayan Manş tünelindeki Eurostar demiryolu trafiğinin durmasına neden olan yoğun kar yağışı ve soğuk, Fransa’nın büyük bölümünde ulaşımı olumsuz etkiledi

Fransada kar ve soğuk ulaşımı felç etti

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (DGAC), yeni kar yağışı beklenmesinden ötürü, havayolu şirketlerinden Paris’in Roissy-Charles-de-Gaulle havaalanına uçuşlarının yüzde 30’unu iptal etmelerini istedi.
Fransa meteorolojik kurumu da Fransa’nın kuzey ve batısındaki 35 bölgede yoğun kar yağışından dolayı alarm seviyesini turuncuya yükseltti.
Kuzey ve batı bölgelerinin dışında, kuzeydoğu ve merkezdeki bazı bölgeler ile Paris ve civarında da kar alarmı verildi.
Ülkede özellikle kuzeybatıdaki Normandiya’da yoğun kar yağışı ve buzlanma dolayısıyla bir otoyol ulaşıma kapanırken, demiryolu ulaşımı da olumsuz etkilendi.
Güneydoğudaki Alpler bölgesinde de Monaco’ya ulaşımı sağlayan A500 otoyolu kar yağışından ulaşıma kapandı. Ayrıca İtalya-Fransa bağlantısını sağlayan A8 karayolunda da kar ulaşıma izin vermiyor.
Paris ile Londra’yı birbirine bağlayan Eurostar seferlerinin yarına kadar askıya alındığı bildirilmişti.
Eurostar şirketi, Manş Tüneli’nde dün geceden beri 2 binden fazla kişinin trenlerde mahsur kalmasından sonra kötü hava koşulları yüzünden seferlerin yarına kadar askıya almıştı.