Dünya ‘Fransa’nın son kralı çok özeldi’

‘Fransa’nın son kralı çok özeldi’

23.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Amerikalı yazar Nancy Goldstone, Fransa’nın son kralı 16. Louis’nin otistik olması nedeniyle çevresindeki siyasilerin kişisel menfaatlerine karşı savunmasız kaldığını söyledi

‘Fransa’nın son kralı çok özeldi’

ABD’li yazar Nancy Goldstone, Fransa’nın son kralı 16’ncı Louis’nin nöro-gelişimsel farklılıklara neden olan “otizm spektrum bozukluğu” ile doğduğunu öne sürdü. “Air Mail” dergisine konuşan Goldstone, Kral Louis’nin sosyal etkileşim ve iletişim sorunları, diğer insanların duygularını anlamada zorluk gibi problemlere yol açan otizm nedeniyle hayatı boyunca birçok şeyle mücadele ettiğini söyledi. Goldstone, bu nedenle kralın çevresindeki siyasilerin kişisel çıkarlarına karşı savunmasız kaldığını, eşi Marie Antoinette ile yakınlaşamadığını ve “kimsenin gözünün içine bakamadığını” iddia etti. Goldstone “Kral, son derece zeki ve selefinden (15’inci Louis) daha şefkatli, dürüst, iyi niyetli bir hükümdar olmasına rağmen kimsenin gözünün içine bakamıyordu” dedi. Yazar, kralın, garip, tonsuz bir sesle konuştuğunu, baskı altındayken ağladığını ve eşine yakın davranamadığını ifade etti.

Haberin Devamı

‘Fransa’nın son kralı çok özeldi’

Ünlü diziden bir yıldız kaydı

ABD yapımı efsanevi televizyon dizisi “Sex and the City”nin oyuncuları arasındaki Willie Garson 57 yaşında hayatını kaybetti. Altı sezon süren dizide Stanford Blatch karakterine hayat veren aktörün bir süredir kanserle mücadele ettiği bildirildi.

Willie Garson’ın ölüm haberini ise oğlu Nathan, Instagram hesabından duyurdu. Nathan Garson paylaşımında, “Baba seni daima seveceğim ama sanırım şimdi senin için kendi serüvenine gitme vakti. Her zaman benimle birlikte olacaksın” ifadelerini kullandı.