Dünya Fransız siyaseti Le Pen’e karşı...

Fransız siyaseti Le Pen’e karşı...

27.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eski Fransa cumhurbaşkanlarından Nicholas Sarkozy, cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda aşırı sağcı Marine Le Pen’e karşı merkez siyaseti izleyen “En Marche (Yürüyüş)” Hareketinin lideri Emmanuel Macron’u destekleyeceğini açıkladı.

Fransız siyaseti Le Pen’e karşı...

Cumhurbaşkanı seçiminde daha önce Cumhuriyetçiler Partisi’nden aday adayı olan, ancak yarışı François Fillon’a kaybeden Sarkozy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Fillon tarafından temsil edilen merkez sağın geçen haftaki cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunda elenmesini “politik deprem” olarak nitelendirdi.
Merkez sağın eski başbakanlarından Alain Juppe de Twitter’dan yaptığı paylaşımda, cumhurbaşkanı aday adayı olduğu merkez sağ Cumhuriyetçiler Partisi yönetiminin Le Pen’e karşı Macron’a oy verilmesi ya da tarafsız kalınması tavsiyesini eleştirmişti. Tarafsız kalınmasının aşırı sağcı Le Pen’e şans tanımak olduğunu ifade eden Juppe, Macron’u desteklediğini bildirmişti.
Yarışta elenen diğer adaylar Fillon ve Hamon da daha önce Macron’a desteklerini açıklamış, Melenchon ise herhangi bir adayı işaret etmemişti. Merkez sağ ve merkez soldan desteğini artıran Macron, kamuoyu yoklamalarına göre ikinci turda yüzde 60 civarında oy alabilir.