Dünya Game of Thrones’un senaryosu çalındı!

Game of Thrones’un senaryosu çalındı!

02.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD kanalı HBO’da yayınlanan Game of Thrones’un bilgileri siber korsanlarca ele geçirildi. Yedinci sezonun finali de dahil tüm bölümler internete düştü...

Game of Thrones’un  senaryosu çalındı

Dünya çapında milyonları ekrana kilitleyen ‘Game of Thrones’ dizisinin yapımcı şirketi HBO hack’lendi. Yapımcı şirket gelecek bölümlere dair detayların sızdırıldığı haberlerini doğruladı. Yetkililer, ‘Ballers’ ve ‘Room 104’ dizilerinin yanı sıra ‘Game of Thrones’un toplam 1.5 terabayt büyüklüğündeki verisinin korsanlar tarafından ele geçirildiğini belirterek, yapımın yedinci sezon bilgilerinin deep web aracılığıyla sızdırıldığını aktardı. Resmi internet sitesinden konuyla ilgili açıklama yapan HBO, “Şirket olarak son zamanlarda siber saldırıya maruz kaldık ve mülkiyet haklarımız ihlal edildi. Olay hakkında araştırma başlattık. HBO olarak bilgi güvenliği ve sakladığımız veriyi korumak bir numaralı sorumluluğumuz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yasal süreç başladı

Siber saldırganlar ise yayınladıkları duyuruda, “Tüm insanlığa merhaba! Siber dünyanın en büyük sızıntısı gerçekleşti. HBO ve Game of Thrones! Şanslısınız çünkü yedinci sezonu ilk izleyecek ve takip edecek olanlar sizsiniz. HBO çöküşe geçti. Tüm bunları izleyin ve yayın!” cümlelerine yer verdi. Bazı internet kullanıcıları, yedinci sezonun final bölümü de dahil olmak üzere tüm bölümlerinin internete düştüğünü söylerken, HBO ise sızıntıları yayınlayan sosyal medya hesapları ve sitelere yasal süreç başlattı. Öte yandan, HBO yöneticilerinden Richard Plepler ise çalışanlarının hacker’ları durdurmak için durmaksızın çalıştığını ifade etti.

Yazarlar