Dünya Gardiyanlar gözlerine inanamadı! Kendi imkanlarıyla duvarı deldi, nedeni kaçmak değil

Gardiyanlar gözlerine inanamadı! Kendi imkanlarıyla duvarı deldi, nedeni kaçmak değil

25.05.2023 - 10:40 | Son Güncellenme:

ABD'li bir mahkum günlerce uğraştıktan sonra kaldığı hücrenin duvarını deldi. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada ise Kavian Thomas isimli şahsın duvarı kaçmak için değil başka bir sebepten ötürü kazdığı belirtildi.

Gardiyanlar gözlerine inanamadı Kendi imkanlarıyla duvarı deldi, nedeni kaçmak değil

Amerika Birleşik Devletleri'nin H eyaletinde filmlere konu olacak bir gelişme yaşandı. Hapishanede meydana gelen olayın fotoğrafları dünya basınında ön sıralardan kendine yer buldu.

Haberin Devamı

Georgia eyaletine bağlı Fulton County'de bulunan bir hapishanede kalan Kavian Thomas son yılların en ilginç olayına imza attı. Günlerce gardiyanlardan gizli tünel kazan Thomas en sonunda yakayı verse de amacına da ulaştı.

Gardiyanlar gözlerine inanamadı Kendi imkanlarıyla duvarı deldi, nedeni kaçmak değil

HAPİSHANE MÜDÜRÜ: ŞOK OLDUK

Kazdığı tünelden yan hücreye gizlice geçen Thomas, kendisinin 'düşmanı' olduğunu iddia ettiği mahkumu defalarca bıçakladı. Mahkumun çığlıkları üzerine gardiyanlar tarafından yakalanan Thomas apar topar mahkemeye sevk edildi. Fulton İlçe Hapishanesi Müdürü Curtis Clark olay karşısında şok olduklarını belirtti.

Thomas'ın hücresinde yapılan aramalarda ise tüneli nasıl kazdığı tespit edildi. El yapımı kesici aletlerle duvarı delen Thomas'ın yatağının altından 7 adet kesici alete dönüşmek üzere olan mutfak gereçleri bulundu.

Haberin Devamı

Gardiyanlar gözlerine inanamadı Kendi imkanlarıyla duvarı deldi, nedeni kaçmak değil

'BİNANIN ESKİLİĞİ İŞİMİZİ ZORLAŞTIRIYOR'

Hapishanede sorumlu polis Curtis Clark, binanın oldukça eski ve duvarların dayanıksız olduğunun altını çizerek, "Bu durum, sadece personel için değil mahkumlar için de mümkün olan en güvenli ortamı sağlamamızı ve işimizi yapmamızı zorlaştırıyor" dedi ve yaralı mahkumun durumunun iyiye gittiği bilgisini basınla paylaştı.

'SIK SIK YAŞANIYOR'

Gardiyanlar ise bu tür olaylara artık alıştıklarını ve son zamanlarda sık sık yaşandığını söyledi. Clark ise açıklamalarının devamında hapishanede daha fazla personele ihtiyaçları olduğunu sözlerine ekledi.