Dünya Genç TIR şoförünün başına gelen şoke etti! Yardım için ineklerini satan bile var

Genç TIR şoförünün başına gelen şoke etti! Yardım için ineklerini satan bile var

23.02.2022 - 07:07 | Son Güncellenme:

TIR şoförlüğü yapan 25 yaşındaki genç kadın, Avustralya'nın Victoria eyaletinde seyahat ederken öyle bir olay yaşadı ki dünyası başına yıkıldı. Michelle Pillar'ın hem yürek burkan hem de umutlu dolu hikâyesi, duyanları derinden etkiliyor.

Derleme: Gonca Kocabaş / Milliyet.com.tr - Avustralya'da yaşayan ve babasının izinden giderek TIR ile hayvan taşımacılığı yapan Michelle Pillar, yeni başladığı işinde oldukça heyecanlıydı. Ancak başına geleceklerden habersiz çıktığı yolculukta, tüm hayatı büyük bir değişime uğradı. Kullandığı aracın römorku bir ağaç ile köprü arasına yuvarlanarak sıkıştı ve kurtarılana kadar 11 saat boyunca sıkıştığı yerde mahsur kaldı.

Haberin Devamı

Genç TIR şoförünün başına gelen şoke etti Yardım için ineklerini satan bile var

HER İKİ BACAĞINI DA KESMEK ZORUNDA KALDILAR

Acil servis ekipleri geldiğinde onu kurtarmanın tek yolunun sağ bacağını kesmek olduğunu gördüler ama ne yazık ki hastanedeki komplikasyonlar nedeniyle sol bacağı da kesildi. TIR şoförü olarak kariyerine yeni başlayan Michelle, talihsiz kaza sonucu büyük bir travma yaşadı.

Hastanedeyken sayısız ameliyat geçiren Michelle, devam eden Kovid-19 kısıtlamaları nedeniyle ailesiyle yalnızca FaceTime aracılığıyla iletişim kurabildi.

Genç TIR şoförünün başına gelen şoke etti Yardım için ineklerini satan bile var

'YAPABİLİRİM' DİYE İŞE GİRDİ

Doktorlar, genç kadının kaza sonrası meydana gelen yaralarıyla ilgilenirken bir yandan da omurilik enfeksiyonu ve çok sayıda kırık kemiği tedavi ettiler. Genç kadının ailesi, Michelle Pillar’ın sakinleştiricilerle bir süre neler olduğunu ve nerede olduğunu bilmediğini dile getirdi. Ailesi onun her şeyi yapabileceğine inanan biri olduğunu ve bu işe de "Ben yapabilirim" diyerek girdiğini söylüyor.

Haberin Devamı

Genç TIR şoförünün başına gelen şoke etti Yardım için ineklerini satan bile var

'İYİLEŞECEĞİME İNANIYORUM'

Yaklaşık 3 hafta boyunca üst üste geçirdiği ameliyatlar sonucunda uyutulan Michelle Pillar’a geçtiğimiz günlerde bacaklarının kesildiği söylendiğinde verdiği tepki herkesi umutlandırdı. Michelle Pillar, "İyileşeceğime inanıyorum" yorumuyla yüreklere bir nebze de olsa su serpti.

Genç TIR şoförünün başına gelen şoke etti Yardım için ineklerini satan bile var
Michelle Pillar sosyal medya hesaplarında sık sık büyük ilgi duyduğu TIR'ların fotoğrafını paylaşıyordu.

'HER ŞEY YENİDEN 'ÖZGÜR' BİR KADIN OLABİLMESİ İÇİN'

Neredeyse her gün ameliyata giren ve sayısız operasyon geçiren genç kız için ailesi, bir bağış kampanyası da başlattı. Ailesi, amaçlarının, Michelle’i tekrar ayağa kaldırmak ve eskisi gibi hareket edip koşmasını sağlamak olduğunu ifade etti. 

Toplanan paranın rehabilitasyona, tedaviye, psikolojik tedaviye ve protez bacağa gideceğini vurgulayan aile, Michelle’in yeniden 'özgür' bir kadın olabilmesi için ellerindeki tüm imkânları kullanmaya hazır olduklarını da vurguladı.

Genç TIR şoförünün başına gelen şoke etti Yardım için ineklerini satan bile var

YARDIM ETMEK İÇİN İNEKLERİNİ SATANLAR BİLE VAR

Bağış çağrısı kısa zamanda çok geniş bir alana yayıldı, hatta çiftçilerin Michelle için para toplamak adına ineklerini sattığı bildirildi. ABC News'e göre, şu ana kadar 100 bin dolardan fazla para toplandı. Yardım eden insanlar, genç kadını tanımasalar da ona yardım etmekten mutlu olduklarını dile getiriyorlar ve hem bağışlarla hem de yaptıkları satışlarla kendisine destek olmak için büyük bir çaba harcıyorlar. Uzmanlar, genç kadının yavaş yavaş iyileşmeye başladığını ve yakın zamanda da eski yaşantısına dönebileceğini söylüyor.