Dünya Göçmen skandalı istifa getirdi

Göçmen skandalı istifa getirdi

01.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İngiltere İçişleri Bakanı Amber Rudd, “eski sömürgelerden gelen göçmenlerin sınır dışı edilmesi” skandalında parlementoyu yanlış bilgilendiğinin ortaya çıkması üzerine istifa etti.

Göçmen skandalı istifa getirdi

Skandal, Bakan Rudd’un, 2. Dünya Savaşı sonrası eski sömürgelerden işçi olarak ülkeye gelen ve “Windrush nesli” diye bilinen göçmenlerin zorla sınırdışı edilmelerine yönelik uygulamalarıyla başladı. Bu göçmenler, ülkede doğrudan oturum hakkına sahip olabiliyor, belge sunmaları gerekmiyordu. İngiltere İçişleri Bakanlığı, göç yasasının sertleştirilmesi sonrasında, geçerli belgeleri olmadığı gerekçesiyle bu göçmenleri sınırdışı etmeye çalışıyordu.

Haberin Devamı

Muhalefetin tepkileri üzerine mecliste milletvekillerine hitap eden bakan, kararın “bilgisi dahilinde olmadığını” söyledi. Ama Rudd’un, geçen Haziran’da Başbakan Theresa May’e konuyla ilgili bilgi veren ve kendi imzasını taşıyan mektup yazdığı ortaya çıktı. Mektup basında çıkınca, Rudd da istifa etmek zorunda kaldı. İçişleri Bakanlığı’na, aslen Pakistan kökenli olan Said Javid getirildi.