Dünya Gökdelenlere bile tırmanan Fransız Tarzan! 12 yaşında izledi, bir daha vazgeçemedi

Gökdelenlere bile tırmanan Fransız Tarzan! 12 yaşında izledi, bir daha vazgeçemedi

13.12.2022 - 06:36 | Son Güncellenme:

En zorlu hava koşullarında dahi doğada çıplak ayak koşturan, adeta bir maymun gibi daldan dala atlayan Leo Urban yaptıklarıyla izleyenlerin nefesini kesiyor. Ölümden dönmesine asla vazgeçmeyen ve yaşadığı deneyimleri Instagram hesabından da paylaşan 'Fransız Tarzan'ın hikâyesi ise oldukça ilginç.

Gökdelenlere bile tırmanan Fransız Tarzan 12 yaşında izledi, bir daha vazgeçemedi

Derleyen: Fazilet Şenol / Milliyet.com.tr - Fransa'da 1994 yılında gözlerini dünyaya açtı, sakin bir çocukluk dönemi yaşadı. Andorra'ya taşındığında yaşadığı evin göl kenarında olması sebebiyle küçük yaşlardan itibaren doğayla iç içe büyüdü. Koşarken bacakları dışında ellerini de kullanmayı, yüksek ağaçlara tırmanmayı, doğayı ve tırmanırken yaşadığı adrenalin duygusunu çok seviyordu. Ailesinden aldığı doğa sevgisi zaman içinde büyük bir tutkuya dönüştü, zaman içinde 'Fransız Tarzan' olarak anılmaya başlandı... Gerçek adı Léopold Hurbin olan 28 yaşındaki Leo Urban, bugünlerde sosyal medyanın dilinde. Yaptıklarıyla herkesi şaşkına çeviren Urban'ın tüm dünya tarafından tanınmasını sağlayan şey ise henüz 12 yaşında izlediği bir filmdi. 

Haberin Devamı

Gökdelenlere bile tırmanan Fransız Tarzan 12 yaşında izledi, bir daha vazgeçemedi

VERDİĞİ KARAR ONU FENOMENE DÖNÜŞTÜRDÜ

Takvimler 2006 yılını gösterdiğinde ailesiyle birlikte Fransa'dan Andorra'ya taşınan henüz 12 yaşındaki Urban bir yandan okula gidiyor, diğer yandan ise sinemaya olan sevgisinden ötürü sık sık film izliyordu. 2001 yılında yayınlanan Fransa yapımı 'Yamakasi: Modern Zamanların Samurayları' filmi öncesine kadar hiçbir filme tutkuyla bağlanmamıştı. Fransa'da ses getiren filmi 2006 yılında izlemeye karar veren Urban, film bittiğinde gelecekte ne olmak istediğine çoktan karar vermişti.

İzlediği filmde gençler ağaca tırmanıyor, yüksekliğe rağmen risk alarak adeta ölümle dans ediyorlardı. Bu sahneler genç Urban'ın hafızasına kazınmıştı. İzlediği 'Yamakasi' filminden sonra bedensel dayanıklık ve denge gerektiren parkur sporuyla ilgilenmeye karar verdi. Bu karar bir gün onu dünya çapında tanınan bir fenomene dönüştürecekti.

Haberin Devamı

'HER ZAMAN HAYVANLARDAN İLHAM ALDIM'

Parkur sporuyla ilgilenmeye ilk olarak deniz seviyesinden 1600 metre yüksekliğindeki bir Andorra şehrinde karar veren Urban, sık sık kendi başına egzersiz yapmaya başladı. Bazen bir ormanda bazen de bir sokakta yalınayak performanslar sergilemeye başlayan Urban, her gün yeni bir şeyler deniyor ve öğrendiklerini hayata geçirmeye çalışıyordu. Egzersizleri sırasında sık sık çevresindeki hayvanları gözlemleyen Urban, "Her zaman hayvanları çok sevdim ve onlardan ilham aldım" diyerek onları izleyerek kendini geliştirmeye çalıştığını söyledi.

Gökdelenlere bile tırmanan Fransız Tarzan 12 yaşında izledi, bir daha vazgeçemedi

CENTRAL PARK'TAKİ KAZA DÖNÜM NOKTASI OLDU

Henüz ergenliğinin ilk yıllarında dalların arasından kolaylıkla geçebilmeyi, bir ağaçtan diğerine atlayabilmeyi öğrenen 'Fransız Tarzan', ilgilendiği sporun ne kadar riskli olabileceğini henüz çok küçük yaşlarda öğrendi. İlk zamanlarında yaptığı bir egzersiz sırasında yere düştü, dişlerini ve iki bileğini kırdı.

Yaşadığı sakatlığa rağmen hiçbir zaman bu spora sırtını dönmedi, başına gelenler onu korkutmadı. 16 yaşına geldiğinde ABD'deki ünlü Central Park'a giden Urban bir parkur sıçramasından sonra yere düşünce bu sefer köprücük kemiğini kırdı. Bu talihsizlik onun için adeta bir dönüm noktası oldu.

16 YAŞINDAN SONRA ASLA YARALANMADI

Central Park'tan sonra tamamen iyileşebilmek için kendisine süre tanıyan ve bu süreçte kendini rehabilite eden Urban, tekrar parkur sporuyla ilgilenmeye karar verdikten sonra artık daha dikkatli olmaya karar verdi. Atacağı her adımı ayrıntılı bir şekilde planlamaya başlayan Urban zaman içinde doğru bir karar verdiğini fark etti. Ne kadar risk alırsa alsın hiçbir zaman işini şansa bırakmayan ve attığı her adımı detaylıca planlayan Urban, Central Park'tan sonra bir daha hiçbir zaman kaza yaşamadı.

Haberin Devamı

AVRUPA'NIN EN YÜKSEK BİNALARINA TIRMANDI

Urban'ı diğer parkur sporcularından ayıran en önemli nokta Fransa ve Avrupa'daki en yüksek kulelerden bazılarına çıplak el ve ayaklarıyla güvenlik önlemi almadan tırmanması oldu. Cesaretinden dolayı gazetelerin manşetlerinde yer alan Urban bugüne kadar Torre Engie, Tour Triniti'ye, 'Yamakasi' filmi için bir dekor olarak kullanılan kuleye, Barselona'daki Torre Glòries'e ve Fransa'daki La Defense bölgesindeki büyük vinçlere, Andorra'nın Engloasters bölgesindeki anten kulesine tırmandı.

Gökdelenlere bile tırmanan Fransız Tarzan 12 yaşında izledi, bir daha vazgeçemedi

Barselona'daki Glòries Kulesi'ne tırmanmak için tam 5 yıllık bir hazırlık yapan Leo Urban, ölüm dahil tüm riskleri göze aldı ve en kötü senaryoyu dahil kabul ederek tırmanışını gerçekleştirdi. Sonunda ise "Ölüm riskim minimumdu" dedi.

BUZLU KAR AYAĞINI KESTİĞİNDE BİLE GÜÇLÜ HİSSEDİYOR

Bugüne dek Ninja Warrior İspanya ve 'Ultimate Beastmaster' gibi yarışma programlarına katılarak hünerlerini gösteren Urban, şimdi Andorra'daki ağaçlara büyük bir kolaylıkla tırmanarak ve aralarında zıplayarak parkur sevgisini yaklaşık 674 bin takipçisi olan Instagram hesabında paylaşıyor. Zorlu hava koşullarında bile 16 yıldır çıplak ayakla dağlara tırmanan 'Fransız Tarzan', karda ayak tutuşunu kaybedip kaydığında ya da buzlu kar ayağını bir jilet gibi kestiğinde bile güçlü hissettiğini söylüyor.

Haberin Devamı

Yaptıklarıyla herkesi şaşkına çeviren Urban, "O kadar devasa, o kadar güçlü unsurlarla karşılaşıyorsunuz ki başarılı olduğunuzda onların önünde hem çok küçük hem de çok büyük hissediyorsunuz. Ayrıca bin yıldır yalınayaktık, şimdi daha yürümeyi bilmeden önce ayakkabı giyiyoruz. En iyi ayakkabımız ayağımızdır. Çıplak ayakla yürümenin beklenmedik faydaları var. Ayakkabılarını at ve bunu tadını çıkar" diye konuştu.