Dünya 'Göldeki Kadın' cinayeti: Polisin hataları ve gözden kaçan kanıtlar şoke etti!

'Göldeki Kadın' cinayeti: Polisin hataları ve gözden kaçan kanıtlar şoke etti!

18.05.2022 - 14:08 | Son Güncellenme:

Kadınları 'terörize eden' seri tecavüzcü, polisin diğer kurbanları da olabileceğini kabul ettikten 35 yıl sonra "gölgeki kadın" cinayetinden hüküm giydi. Gözden kaçan kanıtlar ve tanıklar ise dünyayaı ayağa kaldırdı.

Göldeki Kadın cinayeti: Polisin hataları ve gözden kaçan kanıtlar şoke etti

16 Temmuz 1981 günü saat 23.30'da Slough'daki Britwell Malikanesi yakınlarındaki 16 yaşındaki bir kız evine yürürken bir adam bir çitin arkasından atladı, kızı yakaladı ve ona "Sakın çığlık atma, bıçağım var ve seni öldürürüm" dedi. Genç kızı oyun sahasına götürdükten sonra bu sefer boğacağını söyleyerek tehdit etti. Ardından ona cinsel saldırıda bulundu ve kızın gitmesine izin verdi. Kız özgür kaldığında derhal polise başvurdu. Vücudundan ve kıyafetlerinden sürüntü alındı. Yakınlarda yaşayan Donald Robertson tutuklandı. Hiç şüphe yok ki profile uyuyordu: 1977'de 15 yaşındaki bir çocuğa tecavüz girişiminden beş yıl hapis yatmış ve bundan sadece üç ay önce serbest bırakılmıştı.

Haberin Devamı

TECAVÜZCÜYÜ GÖZ GÖRE GÖRE SALDILAR

Dikkatli bir şekilde sorgulandı. Söz konusu gece dışarıda olduğunu kabul ettiği ancak genç kıza saldırdığını reddettiği kısa ve yazılı bir ifade verdi. İki hafta sonra da kurbandan saldırganını teşhis etmesi istendi. Dokuz adam sıraya sokuldu ve şimdi 50'li yaşlarında olan mağdur, tecavüzcüyü doğru bir şekilde teşhis etmesi için kendisine polis tarafından yapılan baskıyı gözyaşları içinde anlattı.

Kurban gözyaşlarına boğuldu, "Sanırım ordaydı" dedi ve sıranın en sonundaki adamı işaret etti. Bu kişi Robertson'dan başkası değildi. Buna rağmen inanılmaz bir şekilde yetersiz kanıt olduğuna karar verildi. Ve tecavüzcü Donald Robertson serbest bırakıldı.

SAPIK 17 GÜN SONRA YİNE SALDIRDI

Haberin Devamı

1981'de, tecavüzden sadece 17 gün sonra, Robertson tekrar saldırdı. Bu kurban, Buckinghamshire, Farnham Royal'da bisiklete binen 14 yaşında bir kızdı. Elinde kırık bir şişe bulunan sapık, tehditler savurarak kızı çalılık bir alana götürerek saldırıya geçti. Saldırıdan sonra kurban polise haber verdi ve saldırganla ilgili verilen detaylar çok net olduğu için Robertson birkaç saat içinde tutuklandı. Aynı yılın ekim ayında suçunu kabul etti ve hapse atıldı. Daha önceki tecavüzden suçlansaydı, bu genç kızın asla böyle korkunç bir çileye maruz kalmayacağını söylemeye gerek bile yok.

Göldeki Kadın cinayeti: Polisin hataları ve gözden kaçan kanıtlar şoke etti

Robertson sekiz yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ama erken salıverilecek, tekrar saldıracak ve bu sefer öldürecekti. 1986 yılının ekim ayında saldırdığı ve öldürdüğü kişi Shani Warren'dan başkası değildi.

GÖLDE YÜZÜSTÜ YATARKEN BULUNDU

Shani Warren, bir cuma günü Buckinghamshire köyü Stoke Poges'deki evinde çimleri biçtikten sonra kesilen çimleri atmak için yola çıkmıştı. Ancak bir daha geri dönmedi. Warren, 26 yaşındaydı. Warren'ın arabasının vites kutusunda bir arıza meydana geldiği ve bu nedenle durmak zorunda kaldığı düşünüldü. Ertesini gün, köpeğini gezdiren biri, gölde yüzüstü yatmakta olan bir ceset gördü. Ceset, Shani'ye aitti. Ağzı bir bezle kapatılmıştı, elleri iplerle arkasından ve bacakları da halatla bağlanmıştı.

Göldeki Kadın cinayeti: Polisin hataları ve gözden kaçan kanıtlar şoke etti

Haberin Devamı

Robertson'ın bağladığı ceset, 18 Nisan 1987'de Buckinghamshire, Taplow Gölü'ne atılmış olarak bulundu ve "Göldeki Kadın" olarak anılmaya başladı.

İÇ ÇAMAŞIRI YOK, ELLERİ VE AYAKLARI BAĞLI

Genç kadın bilincini kaybedene kadar boğulmuş ve sonra boğulmak üzere suya atılmıştı. Buna rağmen, patolog vakayı intihar olarak değerlendirdi ve saldırganın DNA'sını ortaya çıkarabilecek bir ağız sürüntüsü alamadı.

Kurbanın iç çamaşırı olmamasına, elleri ile ayakları bağlı ve ağzı tıkanmış olmasına rağmen polis büyük bir acemilik örneği gösterdi ve cisnel saldırı seçeneğinin üzerinde durmadı. Cinayet, Robertson'ın DNA'sını ortaya çıkaran bir dizi araştırma snuçlanana kadar çözülmedi.

HEM ÇOCUKLARA HEM YAŞLILARA SALDIRDI

Donald Robertson, 1980'lerde kadınları, genç kızların ve yaşları 11'e kadar inen küçük kurbanlarına dehşeti yaşatıyordu. Onları bıçaklamakla, boğmakla, şişlemekle tehdit ederek korkunç cinsel saldırılarda bulundu. Yakalandıktan sonra ise ömür boyu hapse mahkum edildi. Shani Warren'ı boğmak, işlediği en korkunç suçlardan biriydi. Ancak yine de bir şekilde bunun için adaletten kaçmayı başardı.

Göldeki Kadın cinayeti: Polisin hataları ve gözden kaçan kanıtlar şoke etti

Haberin Devamı

Trajik bir şekilde, Warren'ın ailesi, Robertson suçlanmadan önce öldü ve gerçeği öğrenmeden hayatlarını kaybetti. Warren'ın kardeşi Stephen dün, ailesinin "bir yalanla yaşamaya zorlandıklarını" söyledi ve ekledi: "Shani'nin kaybı ailede büyük bir boşluk bıraktı. Ailenin en parlak yıldızı, umudu ve pozitif gücüydü de. Ailemiz bir daha asla iyileşmedi ve hepimiz için hiçbir şey eskisi gibi olmadı."

SAYISIZ KADINA DEHŞETİ YAŞATTI

Dün Robertson, altı yıl önce sadece birkaç kilometre ötedeki 16 yaşındaki bir kıza tecavüz etmekten de suçlu bulundu. Dedektifler, sayısız kadına dehşeti yaşatan seks suçlusunun, kadınlara saldırmış olabileceği konusunda uyardı.

Robertson, yirmi yılı aşkın sürdürdüğü korku saltanatı sırasında, kimi zaman cinsel saldırıda bulundu, kimi zamansa soygun yaptı. Genç kızlardan yaşlı kadınlara kadar pek çok kişiye saldırdı.

Donald Robertson'ın işlediği korkunç suçların boyutu, dün bir kez daha ortaya çıktı. Robertson'ın Warren cinayetiyle suçlanmasının neden bu kadar zaman aldığı ve adaletten bu kadar uzun süre kaçmasına sebep olan gaflar masaya yatırılmış oldu.

Haberin Devamı

Stephen Warren şunları söyledi: "Shani'nin hayatının son anlarının nasıl olduğunu hayal edemiyoruz, ancak ona saldıran için hiçbir cezanın yeterli olmadığı konusunda hemfikir olabilirsiniz."