Dünya Gözünü açtığında karşılaştığı manzaraya inanamadı! 'Hayatımın en büyük hatasıydı'

Gözünü açtığında karşılaştığı manzaraya inanamadı! 'Hayatımın en büyük hatasıydı'

11.06.2022 - 08:36 | Son Güncellenme:

İki çocuk annesi genç kadının içindeki güzellik tutkusu öyle büyüktü ki son yılların en trend estetik ameliyatlarından birini yaptırmakta tereddüt etmedi. Ancak işler hiç de umduğu gibi gitmedi. Operasyon sonrası kalıcı kalp problemleriyle boğuşan 25 yaşındaki kadın "Hayatımın en büyük hatasıydı" dedi.

Gözünü açtığında karşılaştığı manzaraya inanamadı Hayatımın en büyük hatasıydı

Milliyet.com.tr - Kadınların güzellik tutkusu günümüzden 2 milyon yıl önceki Yontma veya Eski Taş Çağı olarak da adlandırılan Paleolitik Çağ'dan beri var. Ancak sosyal medyanın, özellikle de Instagram'ın hayatımıza yön veren bir platforma dönüşmesi kadınların bu tutkusunun şiddetini daha da artırdı. Günümüzde pek çok kadın daha da güzel bir yüze ve fiziğe sahip olmak için estetik uzmanlarının kapısını çalıyor. Üstelik bu öyle bir tutku ki pek çok kadın sadece estetik ameliyat olabilmek için dünyanın bambaşka ülkelerini ziyaret edebiliyor. Amaç daha çekici ve güzel olmak. Fakat ne yazık ki her kadın bu estetik operasyonlardan memnun kalmıyor. Daha kötü olan ise birçok kadın daha güzel olabilmek adına giriştikleri bu estetik operasyonlar sonucunda sağlıklarını kaybediyor. Bu kişilerden biri de Courteney Smith.

Haberin Devamı

INSTAGRAM'DAKİ KADINLAR GİBİ OLMAK İSTİYORDU

İngiltere'nin doğusundaki Herfordshire bölgesinde yaşayan Courteney Smith 25 yaşındaydı. Genç yaşında yaptığı evlilik sonucunda iki çocuk dünyaya getirmişti. Küçük yaşlardan itibaren güzellik merkezlerine karşı büyük bir ilgisi vardı. Sosyal medyada gördüğü kusursuz kadınlardan biri olmak istiyordu. Yapması gereken tek şey para biriktirmek ve kendine uygun bir estetik merkezi bulmaktı.

Gözünü açtığında karşılaştığı manzaraya inanamadı Hayatımın en büyük hatasıydı

Öyle de yaptı Smith. Önce estetik ameliyat için para topladı, ardından ise Brezilya kalçası estetiği yaptırmaya karar verdi. Bunun için de kendine bir güzellik merkezi aramaya başladı. Smith önceleri İngiltere'de bir estetik uzmana başvurmak istedi ancak daha sonra gözünü farklı ülkelere çevirdi. Sonunda kararını verdi. Aradığı güzellik merkezini Türkiye'de bulmuştu.

Haberin Devamı

GÖZÜNÜ AÇTIĞINDA HAYATININ EN BÜYÜK ŞOKUNU YAŞADI

Pandeminin ilk aylarında önce beklemeye karar veren Courteney Smith, içindeki heyecana daha fazla dayanamadı ve Ağustos 2020'de Türkiye'ye uçtu. 25 yaşındaki genç kadın için işler aslında yolunda gidiyordu. Ameliyat masasına yattığında başına geleceklerden habersizdi. Smith'in yaptıracağı işlem BBL yani Brezilya kalçası estetiği olarak biliniyordu. Bu işlem son yıllarda giderek daha da popülerleşmeye başlamıştı. Smith de Brezilya kalçası estetiği sayesinde çekici bir kalçaya kavuşmayı hayal ediyordu. Ancak işler hiç de beklediği gibi gitmedi.

Courteney Smith, operasyondan iki saat sonra gözünü açtığında hayatının en büyük şokunu yaşadı. Dayanılmaz ağrılar ve acılar içindeydi. Vücudunun pek çok bölgesinde kızarıklıklar ve şişlikler vardı. Önceleri bu kızarıklıkları normal sandı ama karşılaştığı manzarada bir terslik olduğunun farkındaydı.

İŞLER GİDEREK DAHA DA KÖTÜLEŞİYORDU

Ameliyat esnasında Courteney Smith'in karnındaki yağ kalçasına transfer edilmişti. Ancak bu esnada genç kadının kalbi durmuştu. Genç kadın ameliyat esnasında ölümden döndüğünün henüz farkında değildi. Vücudundaki izlerin düzeleceği umuduyla İngiltere'ye geri döndü. Fakat işler giderek daha da kötüleşiyordu. Smith bir yandan büyük bir acı çekiyor diğer yandan vücudundaki yara izleri giderek daha da kötü bir hale geliyordu. Smith, işlerin kötüye gittiğini fark eder fark etmez hemen ülkesindeki bir doktoru ziyaret etti. İngiltere'deki doktor Smith'in operasyon sırasında başına gelmiş olabilecek durumları sıraladığında genç kadın duyduklarına inanamadı. Smith, ameliyattan kaynaklanan kalıcı sorunlarla baş başa kaldığını fark etmişti. En kötüsü ise operasyon yüzünden artık ömür boyu kalp sorunları yaşayacak olmasıydı.

Haberin Devamı

Gözünü açtığında karşılaştığı manzaraya inanamadı Hayatımın en büyük hatasıydı

Courteney Smith'in İngiliz doktora anlattıkları ise olayın vahametini ortaya koyar nitelikteydi:

"Uyandığımda kalçamın üzerinde, sırt üstü yattığımı fark etmiştim. Ancak bu doğru değildi. Kalça operasyonu geçirmiştim ve yüz üstü yatmış olmam gerekiyordu. Elbiselerimi giymeye çalıştığımda vücudumun her bölgesi acı içindeydi. İki kez doğum yaptım ama bu çektiğim acı her iki doğumun toplamından bin kat daha kötü bir acı veriyordu bana. Çığlık attım ve derimin rengine baktım. Çiğ bir kırmızı renkteydi. Çok korkmuştum. Ertesi gün ise göğsümdeki ağrı şiddetini daha da artırdı. Nefes almakta zorlanmaya o zaman başladım."

'HAYATIMIN EN BÜYÜK HATASIYDI'

Courteney Smith'e gittiği kliniğin villasında yedi gece kalması gerektiği söylenmiş. Ancak Smith, acılar içinde olmasına rağmen kendisine doktorlar tarafından yeterince ilgi gösterilmediğini söyledi. "Benden parayı aldıkları anda bir anda tavırlar da değişti. Artık beni önemsememeye başladılar" diyen Smith, yedi gün kalması gerekirken dördüncü günün sonunda İngiltere'ye geri dönmüş. İngiltere'deki doktoruyla birlikte başına gelenleri daha net bir şekilde öğrenen Smith, kalbindeki problemin çözümü için bugüne kadar çok sayıda testten geçtiğini söyledi.

Uzmanlar şu anda Smith'te 'brugada sendromu' olarak adlandırılan ve kalp içinde elektriksel uyarıların iletilmesi ile ilişkili ani kalp ölümlerine yol açan bir hastalık olduğundan şüpheleniyor. Smith, kalp problemi haricinde kalçalarındaki ağrının devam ettiğini, kaburgalarında da yumrular olduğunu söyledi. Gittiği kliniğin kendisine bir revizyon ameliyatı sunduğunu ancak bu teklifi kabul etmediğini söyleyen Smith, "Keşke böyle bir operasyonu yaptırmasaydım. Bu operasyonu yaptırmak hayatımın en büyük hatasıydı. Bu ameliyattan önce sağlıklı bir kalbim vardı. Ama artık lokal anestezi bile yaptıramıyorum çünkü uyursam bir daha uyanamayacağımdan endişeleniyorum. Bu ameliyatı kimseye tavsiye etmem" diye konuştu.