Dünya Hacker’lardan HBO’ya şantaj şoku!

Hacker’lardan HBO’ya şantaj şoku!

09.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İnternet korsanları, ‘Game of Thrones’un senaryosu da dahil 1.5 terebaytlık veri çaldıkları HBO kanalından, yaklaşık 6 milyon dolar istedi

Hacker’lardan HBO’ya şantaj şoku

‘6 aydır uğraşıyoruz’
Geçtiğimiz hafta ABD’nin önde gelen kanal grubu HBO’dan aralarında ‘Game of Thrones’un senaryosunun da bulunduğu
1.5 terebaytlık veriyi çalarak internete sızdıran internet korsanları şirketten para istedi. Mr. Smith lakaplı hacker’lar, “Başarılı bir biçimde bizim için en zor hedef olan HBO’nun ağına 6 ay uğraşıp girdik. HBO fidye vermezse gelecekteki tüm dizi ve filmleriyle kanalın gizli yazışmalarını da paylaşacağız” açıklamasını yaptı.
Yaklaşık 6 milyon dolar
Hacker’lar, sızıntının durdurulması için HBO yetkililerinden 6 aylık maaşlarını fidye olarak talep etti. Paranın bitcoin şeklinde internet üzerinden ödenmesini isteyen Mr. Smith’in istediği miktarın 6 milyon dolar civarında olduğu tahmin ediliyor. Hacker’ların çaldıkları belgeler arasında Game of Thrones’un gelecek bölümü dahil, beş bölümü ve bu bölümlerin senaryolarının yanı sıra HBO’nun şirket içi yazışmaları ve önemli raporlarının bulunduğu iddia ediliyor.

Pelerin kilim çıktı!

Öte yandan dizinin kostüm tasarımcılarından Michele Clapton, ‘Game of Thrones’taki kıyafetler hakkında ilginç bir açıklama yaptı: “Bu pelerinler aslında IKEA kilimleri. Her şeyi kullanıyoruz. Kesiyoruz, kırpıyoruz ve sağlam deri kayışlar ekliyoruz.”

Haberin Devamı