Dünya Hapisten eşi kaçırmış

Hapisten eşi kaçırmış

25.01.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

‘El Chapo’ davasında Emma Coronel Aispuro’nun cezaevi yetkililerine 2 milyon dolar rüşvet vererek kocası Joaquin Guzman’ı hapisten kaçırdığı iddia edildi

Hapisten eşi kaçırmış

2 milyon dolar rüşvet

Haberin Devamı

Meksikalı uyuşturucu baronu Joaquin Guzman’ın ABD’nin New York kentinde yargılanmasına devam edildi. ABD’ye 14 milyar dolarlık uyuşturucu sokmakla suçlanan El Chapo davasında itirafçı olan sağ kolu Damaso Lopez Nunez ifade verdi. El Chapo’nun 2015’te Altiplano Hapishanesi’nden kaçışını eşi Emma Coronel Aispuro’nun organize ettiğini söyleyen Nunez, eşinin yakalanan Guzman’ın yeniden Altiplano’ya gönderilmesi için hapishane yetkilisine 2 milyon dolar rüşvet verdiğini iddia etti.

1.6 km’lik tünel

“El Licenciado” (Kolejli) lakaplı Nunez, Guzman’la 2001’de çalışmaya başladığını ve ikiz kızlarından birinin vaftiz babası olduğunu belirtti. Firarı El Chapo’nun oğulları ve Aispuro ile birlikte planladıklarını, hapishanenin yakınlarında bir ev alarak 1.6 km’lik bir tünel kazdıklarını söyleyen Nunez’e göre tünel kazısında o kadar gürültü çıkıyordu ki hapishanedeki mahkûmlar sesten şikâyet etmeye başladı. El Chapo’nun duruşmaların bu hafta tamamlanması bekleniyor.

Yazarlar