Dünya Harun Yahya sınıfları boşalttı

Harun Yahya sınıfları boşalttı

28.11.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İngiliz Sunday Times gazetesi ülkenin önde gelen tıp fakültelerinde biyoloji derslerinin evrim tartışması nedeniyle boş kaldığını yazdı.

Harun Yahya sınıfları boşalttı

Gazeteye göre College London’da Müslüman öğrencilerin önemli bölümü biyoloji derslerine evrim teorisi inançlarına ters düştüğü için girmiyor. Profesörler de öğrencilerden bu teorilerin işlenmemesi için tepki mesajı aldıklarını söylüyor. Genetikbilim profesörü Steve Jones, evrim derslerine itiraz eden öğrencilerin önceden Hristiyanlar arasından çıkarken, son zamanlarda yoğun olarak Müslüman öğrenciler arasından çıktığını söyledi.
İngiltere’de faaliyet gösteren radikal Muslims4UK grubuna yakın kaynaklar gazeteye mMüslüman öğrenciler arasında yaygınlık kazanan harekette Türk yazar Harun Yahya’nın yayınlarının etkili olduğunu söyledi. Yahya’nın kitap ve dvd’leri İngiltere’deki birçok kitapçıda kolaylıkla bulunuyor. Yaratılışçılığı savunanlar, İngiltere’nin farklı bölgelerine düzenledikleri turlarda Yahya’nın görüşlerini yaymaya çalışıyor. Bu yıl Londra, Manchester, Leeds, Dundee kentlerinde Harun Yahya seminerleri düzenlendi. 2008 yılında da College London’da benzer bir toplantı yapılmıştı.

Yazarlar