Dünya Hava gösterisinde iki uçak çarpıştı

Hava gösterisinde iki uçak çarpıştı

14.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD’nin Dallas kentindeki hava gösterisinde İkinci Dünya Savaşı’ndan kalma iki uçak çarpışarak alev topuna döndü, olayda 6 kişi hayatını kaybetti.

Hava gösterisinde iki uçak çarpıştı

ABD’nin Teksas eyaletine bağlı Dallas kentinde “Gaziler Günü” için yapılan hava gösterisinde İkinci Dünya Savaşı’ndan kalma iki uçak gökyüzünde çarpıştı. Dört motorlu ağır bombardıman uçağı “Boeing B-17 Flying Fortress” ile daha küçük bir Amerikan savaş uçağı olan “Bell P-63 Kingcobra”nın havada çarpışmasının ardından büyük bir patlama meydana geldi. Dallas Executive Havalimanı’ndaki Wings Over Dallas Hava Şovu’nda gerçekleşen kazada iki tarihi uçak alev topuna döndü. Müttefik Pilotlar Birliği, her ikisi de B-17 tipi uçakta yer alan Pilotlar Terry Barker ve Len Root’un da arasında olduğu 6 kişinin öldüğünü bildirdi.

Haberin Devamı

Hava gösterisinde iki uçak çarpıştı

Tarihi uçakları korumayı ve onları hava gösterilerinde göstermeyi amaçlayan Commemorative Air Force’un Başkanı Hank Coates ise B-17’nin 4 ila 5 mürettebat taşıdığını, P-63’ün yalnızca pilot için bir koltuğa sahip olduğunu söyledi.

Öte yandan, sosyal medyada yayımlanan kaza anını gösteren videolar, B-17’nin önünden geçmekte olan P-63 Kingcobra uçağının altına girdiğini gösteriyor. Bu nedenle B-17’nin P-63 Kingcobra’nın kör noktasında kaldığı ve çarpışmanın kaçınılmaz hale geldiği öne sürüldü.

Hava gösterisinde iki uçak çarpıştı

Çarpışmanın etkisiyle alev topuna dönen uçakların enkazının havaalanı arazisine ve yakındaki bir otoyol ile alışveriş merkezine saçıldığı belirtilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.