Dünya Hepsi birden 'uçuş düzeni'nde gökyüzünde belirdi! Gördüğünüz tüm UFO'ları unutun

Hepsi birden 'uçuş düzeni'nde gökyüzünde belirdi! Gördüğünüz tüm UFO'ları unutun

21.12.2022 - 14:15 | Son Güncellenme:

430 kilometre mesafedeki farklı şehirlerde görülen küre şeklindeki ışıkların video kayıtları, şok etkisi yarattı. Ürkütücü görüntüler bir gün arayla çekildi, ışık kümelerinden biri 32 kilometre boyunca bir araçtan izlendi.

Hepsi birden uçuş düzeninde gökyüzünde belirdi Gördüğünüz tüm UFOları unutun

Kırsaldaki bir yolda akşam saatlerinde araba kullanıyordu. Evine dönmenin mutluluğuyla gülümserken, yanında da kocası oturuyordu. Saat 22.45 sularında önünde birdenbire beliren parlayan beyaz bir cisim ve gökyüzünde ışıklar gördüler.

Haberin Devamı

Birkaç saat önce ise, yaklaşık 130 kilometre uzaklıkta yaşayan Andrea Lynn, gökyüzünde rengarenk ışıkların yanıp söndüğüne, daireler çizerek uçarcasına ilerlediğine şahit oldu.

Bununla da kalmadı, takip eden günde neredeyse 175 kilometre uzaklıkta benzer tuhaf ışıklar ortaya çıktı. Öğretmen Chris Nowak'ın sürdüğü araçta eşi ve çocukları da vardı. Eşi allak bullak olmuş bir yüzle bulutlu gökyüzünde beliren ışıkları gösterdi, mor-mavi ışıklar süzülüyordu.

ABD'nin kuzey eyaleti Wisconsin kırsalında arka arkaya görünen küre şeklindeki UFO'ların, öncekilerden bir farkı vardı. Dünya çapında sansasyon yaratan video görüntülerinde, 'tuhaf ışıklar' saçan cisimler bir 'uçuş düzeni'nde hareket ediyordu.

'YOKSA İLK TEMAS MI?'

İngiliz Daily Mail gazetesi, 'Yakın temasın ilk örneği mi? Çok sayıda görgü tanığı, Wisconsin kırsalında gecenin karanlığında vınlayarak geçen tuhaf parlak ışıkların harikulade videolarını paylaşıyor' diyerek haberi duyurdu.

Haberin Devamı

West Bend, Fredonia, Greenfield ve Howard gibi birçok farklı yerde kaydedilen görüntüler üzerine, polis soruşturma başlattı. Eski bir FBI ajanı olan Ben Hansen, soruşturmanın yerel sakinlerin yardım talebi üzerine başlatıldığı bilgisini verdi.

Birbirine komşu olan West Bend ve Fredonia kırsalında cep telefonuyla alınan videolarda, gökyüzünde yıldırım gibi seyreden dört ışık kümesinin arasına bir beşincisinin girdiği açık şekilde görüldü. Yavaşlatılmış görüntüde, beşinci ışığın hızla uçan filoya dahil olduğu ve grubun ufka doğru ilerleyip gözden kaybolduğu göze çarptı.

SAAT 22.45

West Bend'de yaşayan Kimberly, 1 Aralık akşamında eşiyle birlikte eve dönüyordu. Aracını kullanan kadın, saat 22.45 sularında gökyüzünde beyaz bir parıltı fark etti.

Yol kenarındaki ağaçların sağ üst köşesinden aşağıya doğru dalış yapıp aracın farlarının önüne gelen ve sonra sol tarafa doğru yükselen beyaz parıltıyı, beyaz bir baykuş sandılar. Ancak aynı şey üç kez tekrarlayınca, gördüklerinin beyaz baykuş olmadığını anlayıp afalladılar.

52 yaşındaki kadın, daha sonra kocasıyla birlikte üstlerinde beyaz ışıklar gördüklerini söylüyor. İkisi de ön cama doğru eğilip gökyüzüne bakarken, akıllarına cep telefonuyla kayıt almak geliyor.

Haberin Devamı

Kimberly ve eşi gördükleri karşısındaki şaşkınlığı üstlerinden atamayıp West Bend'deki tarım arazisinde yoluna devam ederken, aynı dakikalarda Fredonia'da da benzer bir kayıt elde edildi.

Eski bir polis olan Ken, Kimberly'nin bulunduğu konumdan yaklaşık sekiz kilometre uzaklıktaki evinden eşine az rastlanır anı görüntülemeyi başardı.

Hava durumu verileri, video kayıtlarının alındığı sırada gökyüzünün bulutlu olduğunu ancak bölgede yıldırım veya şimşekli fırtınalar yoktu.

Hepsi birden uçuş düzeninde gökyüzünde belirdi Gördüğünüz tüm UFOları unutun

Üçüncü görgü tanığı Andrea Lynn ise, Kimberly ve Ken'in yaşadığı bölgeye yaklaşık 130 kilometre uzaklıktaki Howard'da yaşıyor.

Andrea Lynn, gökyüzünde süratle hareket eden rengarenk ışıkların yer aldığı birçok video kaydı aldı ve bunlardan dördünü sosyal medya hesabından paylaştı.

Videolardan birinde yalnızca bir beyaz ışık beliriyor. Beyaz ışık kaybolmadan önce, etrafında üçgen şeklinde üç ışık daha görünüyor.

Haberin Devamı

Hepsi birden uçuş düzeninde gökyüzünde belirdi Gördüğünüz tüm UFOları unutun

Howard sakini Lynn, söz konusu kayıtları Kimberly ve Ken'in çektiği görüntülerden birkaç saat önce çekti. Bu aynı zamanda, inanılması güç olaylar zincirinin ilk kaydı anlamına geliyordu.

Andrea Lynn, videoları Facebook hesabından "Green Bay bölgesinde gökyüzünde gelişi güzel uçan ışıkları gören var mı? Onların ne olduğuna dair fikri olan? Meteorolojiyle temas kurdum ve bana aynı ışıkları bir hafta sonra tekrar gördüklerini söylediler" mesajıyla paylaştı.

Hepsi birden uçuş düzeninde gökyüzünde belirdi Gördüğünüz tüm UFOları unutun

BİR GÜN SONRASI

Bir gün sonra ise, bu kez daha güneyden, Greenfield'den ürkütücü haberler yayıldı. 2 Aralık akşamında Chris Nowak ve ailesi yoldaydı.

Araçlarıyla ilerleyen Nowak ailesi, akşam 18.55 sularında şaşırtıcı bir ışık gösterisi gördü. Kalın bulutların arasından mor-mavi ışıkların süzüldüğünü aktaran Chris Nowak, daha sonra beyaz ışıkların hızla geçtiğini söylüyor.

"Daha önce gerçekten böyle bir şey görmemiştim" diyen öğretmen, tanık olduklarını bulutların arasından geçen ışık dizisine benzetti. Dahası, Nowak ve ailesi yaklaşık 32 kilometrelik yol boyunca söz konusu ışık kümesini takip etti. Işık dizisi, güneybatıdan kuzeydoğuya doğru hareket ediyordu.

Haberin Devamı

Hepsi birden uçuş düzeninde gökyüzünde belirdi Gördüğünüz tüm UFOları unutun

MESAFE 430 KM

Aynı akşam, Michigan Gölü'nün diğer tarafında, yüzlerce kilometre uzaklıktaki Brighton'da da benzer görüntüler vardı. Detroit yakınlarındaki bir otoyolda araçlarıyla ilerleyen iki kadın, Kenna ve Tasha Lynn VanBrocklyn, çektikleri görüntüyü Facebook hesaplarından "Bu ne böyle, lanet olsun dostum" notuyla paylaştı.

Hepsi birden uçuş düzeninde gökyüzünde belirdi Gördüğünüz tüm UFOları unutun

Daily Mail, ABD Wisconsin'dekine benzer vakaların Pasifik Okyanusu'nun diğer tarafındaki Japonya'da geçtiğimiz Mayıs ayında yaşandığını hatırlatıyor. Ancak Japonya'daki ışıkların yakınlardaki bir stadyumda gerçekleşen provadan gökyüzüne yükseldiği ortaya çıkmıştı.

Ancak, eski FBI ajanı Ben Hansen, Wisconsin'deki UFO vakalarının birçok noktada bildirildiğini belirtip projektör ihtimalini dışladı. Hansen, tanık olduğumuz görüntülerin ve video kayıtlarının alındığı yerlerin, Wisconsin'deki vakayı çok daha çetin bir hale getirdiğini söyledi.