Dünya Hizbullah’tan Suriye ve DAEŞ açıklaması

Hizbullah’tan Suriye ve DAEŞ açıklaması

06.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, televizyondan yayınlanan konuşmasında, Suriye’de savaşan çeşitli silahlı grupların elinde bazı Hizbullah militanlarının bulunduğunu belirtti.

Hizbullah’tan Suriye ve DAEŞ açıklaması

Nasrallah, “Suriye’de savaşan çeşitli silahlı grupların elinde hala Hizbullah esirleri ya da militanlara ait cesetler var. Hizbullah, bu dosyayı titizlikle inceleyecek.” dedi. Hizbullah’ın Suriye rejiminin hava desteğiyle Lübnan’ın kuzeydoğusundaki Arsal kırsalında bulunan silahlı gruplara yönelik başlattığı operasyona değinen Nasrallah, Arsal kırsalında kurtarılan tüm noktaları, herhangi bir çekince olmaksızın Lübnan ordusuna teslim etmeye hazır olduklarını belirtti. Nasrallah, Suriye sınırında DEAŞ’a karşı yeni bir cephe açılacağını bildirirken, “Esirlerle ilgili müzakereye açığız.” ifadesini kullandı.

Hizbullah, Lübnan’ın kuzeydoğusundaki Arsal kırsalı ile Suriye içinde yer alan Kalemun ve Filita hattındaki silahlı gruplardan Heyet Tahrir al-Şam’a karşı, 21 Temmuz Cuma günü Suriye rejiminin de hava desteğiyle bir askeri operasyon başlatmıştı. Hizbullah ile Heyet Tahrir Şam arasında sağlanan anlaşmanın kapsamında cenaze ve esir takası yapılmıştı. Oldukça hareketli günler geçiren Lübnan-Suriye sınırında, Lübnan ordusunun katılmadığı çatışmalar 6 gün sürmüş ve 27 Temmuz’da ateşkes ilan edilmişti. Hizbullah’a yakın kaynaklar söz konusu çatışmalardaki askeri kayıplar hakkında net sayı vermezken, Tahrir al-Şam çok sayıda Hizbullah militanının öldürüldüğünü iddia etmişti.

Haberin Devamı

McGurk: Rakka’da 2000 militan var

ABD’nin DAEŞ’le Mücadele Koalisyonu Özel Temsilcisi Brett McGurk, düzenlediği basın toplantısında DAEŞ’e karşı yapılan operasyonlar hakkında açıklamada bulundu. Tahmini olarak Rakka’da 2000 kadar DAEŞ militanının kaldığını kaydeden McGurk, “DAEŞ bugün Rakka’da kalan her bölge ve kendi hayatları için savaşıyor. Tahminlerimize göre Rakka’da 2000 kadar DAEŞ militanı bulunuyor.” dedi.