Dünya Hollywood’da kadın dostluğu

Hollywood’da kadın dostluğu

27.02.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yakın arkadaşlık, birbirine destek olmak özellikle de şöhretler arasında zor rastlanan bir durum. Ama Hollywood’da bazı kadın oyuncular var ki tüm kaprisleri aşarak dostluk sergiliyorlar.

Hollywood’da kadın dostluğu

PELİN AYKIN - İspanya’dan ABD’ye oyunculuk için ilk kez gittiğiroe Salma Hayek’in evinde kaldığını ve onun desteğini her zaman hissettiğini açıklayan Penelope Cruz, 20 yılı aşan bu dostlukta birlikte “uçak kazasının eşiğinden” bile döndü. Cruz, Hayek ile pek çok kez birlikte uyuyacak kadar yakın dost olduklarını ve eskiden çok fazla uyudukları için birbirlerine bir Meksika kahvaltı çeşidi olan “huevos” diye hitap ettiklerini de itiraf etti.

Haberin Devamı

Hollywood’da kadın dostluğu

1980’de “9’dan 5’e” filminin setinde tanışan Jane Fonda ile Lily Tomlin, o zamandan beri çok iyi arkadaş ve pek çok yapımda birlikte de rol aldı. .Fonda ve Tomlin, ekranda birlikte geçirdikleri zamana ek olarak, kendilerini iklim aktivistliğine de adamış durumda.

Jennifer Lopez ve Leah Remini 2004 yılında eşleri aracılığıyla tanıştı. Remini’nin eşi Angelo Pagan o sırada Lopez’in sevgilisi olan Marc Anthony ile yakındı. Lopez ile tanıştığında büyülendiğini belirten Remini, hızla yakın arkadaş olduklarını söyledi. Lopez de arkadaşının her zaman yanında oldu. İkili 2018’deyse birlikte ilk filmleri olan romantik komedi “Hayatım Yalan” filminde rol aldı.

Naomi Watts ve Nicole Kidman, Avustralya’da aynı liseye gidip, aynı tiyatro topluluğunda yer alsa da 1991’de birlikte rol aldıkları “Flirting” filminin setindeyken gerçek bağ kurdular. Watts dostluklarıyla ilgili “Önemli bir süre birlikte çok şey yaşadık. Bu süre sizi bağlıyor. Birbirimize karşı güçlü bir saygı ve sevgimiz var” dedi.

Haberin Devamı

Hollywood’da kadın dostluğu

Cameron Diaz 80’lerde 16 yaşındayken Drew Barrymore’un çalıştığı kafeden kahve almasıyla ikilinin arkadaşlığı başladı. 2000 yılında vizyona giren “Charlie’nin Melekleri” filminde birlikte rol aldıklarında dostlukları pekişti. Diaz’ı kız kardeşi olarak gören Barrymore “Hayatımızın çoğunu yan yana geçirdik. Birbirimizle gerçek şeyler yaşıyoruz. Bu bir Hollywood peri masalı değil” dedi.

Aynı lisede okuyan ve o dönemden beri arkadaş olan Kate Hudson ile Liv Tyler ilk kez 2000’de “Dr. T Ve Kadınları” filminde birlikte rol aldı. Bu filmde öpüşmeleriyle gündeme gelen iki dost, daha sonra bu sahne hakkında hâlâ konuştuklarını dile getirdi.

Jennifer Aniston ve Courteney Cox 1994’te birlikte rol aldıkları “Friends” dizisinin setinde tanışmalarının ardından birbirlerinden ayrılmaz oldu. Aniston, Cox’un kızı Coco’nun vaftiz annesi, Cox ise 2015 yılında Justin Theroux ile evlendiğinde Aniston’ın baş nedimesi oldu. Aniston daha sonra 2018’de Cox’un düğününde baş nedimeydi.

Busy Philipps ve Michelle Williams 2001’de “Dawson’s Creek” setinde tanıştıklarından beri çok iyi arkadaşlar. Williams, Philipps’in kızının vaftiz annesi oldu. Philipps ise 2008’de Williams’ın kızının babası olan aktör Heath Ledger’ın ölümünden sonra arkadaşının yanından ayrılmadı.