Dünya Hollywood’un yeni milyarder ailesi

Hollywood’un yeni milyarder ailesi

28.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

2012’de evlendikten sonra 300 milyon dolarlık (5.7 milyar TL) servet edinen oyuncu Blake Lively ile Ryan Reynolds, “Hollywood’un en zengin çifti” olmak üzere...

Hollywood’un yeni milyarder ailesi

Dört çocuk sahibi Kanadalı aktör Rylan Reynolds (46) ile eşi, ABD’li oyuncu Blake Lively (35) Hollywood’da 11 yıldır mutlu bir evlilik sürdürüyor. İkili aynı zamanda 2012’de evlendikten sonra edindikleri 300 milyon dolarlık (5.7 milyar TL) servetleriyle de dikkati çekiyor. Film sektörünün yanı sıra bir dizi başarılı iş anlaşmaları da yapan Reynolds ile Lively’nin kurduğu “para imparatorluğu”nun arkasında ünlü aktörün “ticari zekâsı” bulunuyor. Filmleri en çok kazanan oyunculardan olan Reynolds, başrolünde yer aldığı “Deadpool” serisinin her bölümünden en az 20 milyon dolar kazandı. Ama en büyük geliri, telekomünikasyon şirketi “Mint Mobile” ve içecek markası “Aviation American”daki hisseleri sayesinde elde etti. Bu ay T-Mobile şirketinin Mint Mobile’ı 1,35 milyar dolara almasının ardından aktörün en az 270 milyon dolar kazandığı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Üstüne para yağıyor

Reynolds’ın hissesinin bulunduğu ve marka yüzü olduğu Aviation American ile Davos Brands (Aviation’ın marka sahipleri) 2020’de “Diageo”şirketi tarafından 610 milyon dolara satın alındı. Reynolds’ın satışın nakit kısmından 67 milyon dolar aldığı ve 10 yıl devam edecek ödemelerden de 55 milyon dolar kazanacağı tahmin ediliyor. “Bir şeyleri pazarlamayı” sevdiğini belirten Reynolds, aynı zamanda bir film yapım şirketi ve pazarlama ajansı işletiyor, flört uygulamaları Tinder ve Hinge’ın arkasındaki şirket olan Match Group’un yönetim kurulunda yer alıyor. En az 2.5 milyon dolara Galler futbol takımı Wrexham’ı satın alan aktörün ayrıca, bilgisayar yazılımı ve servet yönetimi hizmetleri veren şirketlerde multi-milyon dolarlık yatırımları da bulunuyor.

Haberin Devamı

‘Dedikoducu kız’ kazanmayı biliyor

2007’den 2012’ye kadar yayınlanan “Gossip Girl” (Dedikoducu Kız) dizisiyle ünlenen Blake Lively, her bölüm için 50 bin dolar kazanırken, günümüzde içecek markası “Betty Buzz”u piyasaya sürerek ticarete atıldı. Aktris aynı zamanda Chanel, L’Oreal ve Stella McCartney gibi lüks isimlerin “marka elçisi” oldu. Marka uzmanı Stacy Jones, İngiliz “Dail Mail” gazetesine yaptığı açıklamada, Ryan Reynolds’ın dahil olduğu her girişimin başarılı olduğunu belirterek “O sadece Hollywood’da bir yıldız değil, aynı zamanda Amerikan pazarlama kültürünün bir dâhisi” dedi.