Dünya İki çevreciyi öldürdü

İki çevreciyi öldürdü

10.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Panama’da 77 yaşındaki Amerikalı avukat ve üniversite profesörü Kenneth Darlington, yol kapama eylemi yapan 2 çevreciyi yanında getirdiği silahla vurarak öldürdü.

İki çevreciyi öldürdü

Orta Amerika ülkesi Panama’da çevreciler 3 haftadır, hükümetin Orta Amerika’nın en büyük açık ocak bakır madenini en az 20 yıl daha işletmesi için Kanadalı bir firmayla yaptığı anlaşmaya karşı kampanya yürütüyordu. Madenin çevre açısından hassas bir bölgede yer aldığını belirten iklim aktivistleri, başkent Panama City’nin batısındaki Chame bölgesinde yol kapatma eylemi yaptı. 

Haberin Devamı

‘Bu iş bugün bitecek’ 

Eylem sürerken “Bu iş bugün bitecek” dediği öğrenilen 77 yaşındaki Amerikalı avukat ve üniversite profesörü Kenneth Darlington, cebinden bir tabanca çıkardı ve çevrecilerle tartışmaya başladı. The Times’a göre kurbanlardan Abdiel Díaz olay yerinde hayatını kaybetti. Diğer kurban 62 yaşındaki Iván Rodríguez ise kaldırıldığı hastanede öldü. İkisi de öğretmen olan ölen çevrecilerin avukatı Eliécer Plicett, Darlington’un cinayet ve yasa dışı silah bulundurmakla suçlandığını söyledi. Darlington’in cinayet işlediği anları içeren video görüntüsü de sosyal medyada paylaşıldı.