Dünya ‘İnceltici’ denilerek pazarlanan ‘limon şişesi’ne dikkat! Yağları mı yoksa sağlığı mı eritiyor?

‘İnceltici’ denilerek pazarlanan ‘limon şişesi’ne dikkat! Yağları mı yoksa sağlığı mı eritiyor?

26.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

TikTok’ta videoları 80 milyon kez izlenen ve şişesi 2 bin liraya satılan “Lemon Bottle” adlı sıvının yağları eriterek hızla zayıflattığı öne sürülüyor. Ancak birçok kişi bu ürün nedeniyle rahatsızlanınca uzmanlar “uzak durun” diye uyardı.

‘İnceltici’ denilerek pazarlanan ‘limon şişesi’ne dikkat Yağları mı yoksa sağlığı mı eritiyor

İnsanları zayıflatma işi, en kârlı sektörlerden biri oldu. Bu yüzden onlarca firma, piyasaya “zayıflama ürünü” sürüyor. Ürünlerin reklamı da sosyal medyada yapılıyor. İnsanlar da sağlıklı mı sağlıksız mı diye düşünmeden bunları satın alıyor. Bunun son örneği zayıflattığı iddia edilen “Lemon Bottle” adlı sıvıyla yaşanıyor. TikTok, Instagram ve Facebook’ta tanıtılan “Lemon Bottle” (Limon Şişesi) adlı “enjeksiyon”un hem vücuda hem yüze kullanıldığı, yağları çok kısa sürede parçalayarak insanı zayıflattığı öne sürülüyor.

Haberin Devamı

‘GIDINIZ YOK OLUR’

Güney Kore merkezli “Sid Medicos” adlı şirket tarafından üretilen ve “inceltici” olduğu söylenen ürünün doğal içeriklere sahip olduğu savunuluyor. Şişesi 2 bin liraya satılan Lemon Bottle’ın çene altındaki yağları parçalayarak gıdıyı birkaç seansta düzleştirdiği öne sürülürken, pastırma üzerindeki deneyle tanıtımı yapılıyor. TikTok’taki videoları 81.5 milyon kez izlenen ürün, kullananların şikâyetleri üzerine tıp dünyasının da ilgisini çekti. İngiliz “Guardian” gazetesine konuşan uzmanlar, tıbbi sertifikası olmayan üründen uzak durulmasını tavsiye etti.

‘İnceltici’ denilerek pazarlanan ‘limon şişesi’ne dikkat Yağları mı yoksa sağlığı mı eritiyor

Videoda Lemon Bottle’ın enjekte edildiği pastırmadaki yağların 60 saniyede çözüldüğü savunuluyor. 

‘PASTIRMA DEĞİL, İNSANIZ’

Videolarında Lemon Bottle’ın yağları parçalayarak erittiği iddiası, pastırma üzerinde deney yapılarak anlatılıyor. Uzmannlar ise “Sağlıklı olduğuna dair tıbbi sertifikası olmayan, hakkında bilimsel makale yayımlanmayan bir ürüne bu kadar ilgi göstermek çok şaşırtıcı ve endişe verici. İnsan vücudu pastırma değil ki yağlar birkaç seansta çözülsün. Obezite için alternatif tedavi olarak tanıtılıyor ama kozmetik ürün olarak sınıflandırılıyor. Bilimsel dayanağı olmayan ürün alınmamalı” dedi.

Haberin Devamı

‘İnceltici’ denilerek pazarlanan ‘limon şişesi’ne dikkat Yağları mı yoksa sağlığı mı eritiyor

“Sihirli” diye tanıtılan Lemon Bottle’ın üreticisi suçlamaları yanıtlamadı.

Kullandıktan sonra şişlik...

Lemon Bottle adlı sıvıyı kullanan birçok tüketicinin şikâyetçi olduğu bildirildi. İngiltere’deki “Save Face” adlı kuruluşun temsilcisi, Lemon Bottle ile ilgili bu yıl 90 şikâyet kaydedildiğini, bunların 50’sinin son üç ayda iletildiğini belirtti. Ürünü kullanıp rahatsızlanan tüketiciler, morluk, şişlik, enfeksiyon, iltihap ve nekroz (dokulardaki hücrelerin ölümü) şikâyetlerinde bulundu. Bazı tüketiciler ise kullandığı Lemon Bottle’dan hiçbir sonuç alamadığını söyledi.