Dünya İngiliz bakanın panik dolu anları! Bir anda sığınaklara koştular

İngiliz bakanın panik dolu anları! Bir anda sığınaklara koştular

11.10.2023 - 19:58 | Son Güncellenme:

İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly’i İsrail’in Ofakim şehrini ziyaret ettiği sırada siren seslerinin yükselmesi ile sığınağa koştu.

Hamas saldırıları karşısında İngiltere’nin desteğini göstermek amacıyla İsrail’i ziyaret eden İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly, korku dolu anlar yaşadı. Cleverly’i güneydeki Ofakim şehrini ziyaret ettiği sırada siren seslerinin yükselmesi ile yanındakilerle birlikte sığınağa koştu.

Haberin Devamı

Sirenlerin Hamas’ın Gazze Şeridi’nden İsrail topraklarına attığı roketler nedeniyle devreye girerken, saldırıda Bakan Cleverly ve yanındaki etkileyen olumsuz bir durum yaşanmadı.

Cleverly olaydan önce yaptığı açıklamada, "İngiltere’nin İsrail halkına verdiği desteğin sarsılmaz olduğunu göstermek için bugün İsrail'de bulunuyorum" demişti.

İngiliz bakanın panik dolu anları Bir anda sığınaklara koştular

ABD DOĞRULADI! MISIR, HAMAS KONUSUNDA İSRAİL'İ UYARMIŞ

ABD Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi Başkanı Michael McCaul, Mısır’ın Hamas’ın saldırılarından 3 gün önce İsrail’i uyardığını belirterek, "Mısır'ın 3 gün önce İsraillileri böyle bir olayın olabileceği konusunda uyardığını biliyoruz" dedi.

İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar 5’inci gününe girerken, ABD Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi Başkanı Michael McCaul, Mısır’ın saldırılar konusunda İsrail’i uyardığını açıkladı. McCaul, "Mısır'ın 3 gün önce İsraillileri böyle bir olayın olabileceği konusunda uyardığını biliyoruz. Çok fazla detaya girmek istemiyorum ama bir uyarı verildi. Sanırım sorun hangi seviyede olduğuydu” dedi.

Haberin Devamı

NETANYAHU, MISIR UYARILARINA YÖNELİK HABERLERİ YALANLAMIŞTI

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, geçtiğimiz günlerde yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, Mısır’ın saldırıdan önce İsrail’i uyardığı yönündeki haberlere değinmiş, söz konusu haberleri yalanlayarak böyle bir uyarının olmadığını belirtmişti.

ABD'Lİ SENATÖR: İRAN'I BOMBALAMALIYIZ! İSRAİL-HAMAS SAVAŞINDA 'YENİ CEPHE''

Orta Doğu'daki gerilim bütün hızıyla devam ederken ABD'de Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham yaşananlarla ilgili açıklamalarda bulundu. CNN'e konuşan Lindsey, Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırılarının arkasında İran'ın olduğunu öne sürdü. Senatör açıklamalarının devamında ABD Başkanı Joe Biden'a atıfta bulunarak 'İran saldırıların arkasında olduğunu reddetti, ancak ortada bir kanıt yok' dedi ve ekledi: 'Hamas bu saldırı için aylarca hazırlandı. Bu hava, deniz ve kara saldırısıydı. İran'ın haberi olmadan bunun olma olasılığı yok. İran ile Hamas arasındaki ilişkiyi biliyorsanız İran'ın açıklamalarına inanmanız imkansızdır'

Haberin Devamı

İngiliz bakanın panik dolu anları Bir anda sığınaklara koştular

'BENİM ÇOCUKLARIM BUNU HAK ETMEK İÇİN NE YAPTI?'

İsrail ablukası altındaki Gazze'den Hamas’ın binlerce roket atmasıyla başlayan ve İsrail’in geniş çaplı hava saldırısıyla karşılık vermesiyle alevlenen savaşın en fazla mağdurları kuşkusuz siviller. İsrail’in hava saldırılarının yoğunlaşmasının ardından evi tahrip olan ve Gazze’den altı çocuğuyla ayrılmak zorunda kalan bir anne, değerli bulduğu eşyalarını bir arabaya yüklerken, “Benim çocuklarım bunu hak etmek için ne yaptı” diye ağlıyordu.

Gazze’de İsrail’in yoğun bombardımanının ardından yıkılan evlerin üzerinden sabah saatlerinde hala dumanlar tüterken, yıkılan binalardan düşen molozların tıkadığı dar sokaklardan yüzlerce Filistinli aile sığınmak için BM’nin kontrolündeki okullara akın etti. Gazze’de İsrail’in sabaha kadar süren yoğun hava saldırısı sonrası ölenlerin cansız bedenlerinin şehir morgunda üst üste yığıldığı görülüyor.

Gazze'deki Filistinliler, cumartesi günü, Hamas'ın İsrail'e düzenlediği saldırıdan bu yana kalabalık sokakları geceleri aydınlatan ve gündüzleri dumanla karartan binlerce büyük patlamanın, şimdiye kadar yaşadıkları en dehşet verici ve korkutucu anlar olduğunu dile getiriyor.

Haberin Devamı

Gazze’de bir gıda marketi olan ve güvenlik gerekçesiyle soyadını vermeyen Cihad, “Bu bir misilleme değil. Bu delilik. Şu ana kadar onlar kimi öldürdü? Hamas liderlerini mi? Hayır, yüzlerce sivili öldürdü.” diyerek, İsrail’in geniş çaplı hava saldırısına yönelik tepkisini dile getirdi.

İngiliz bakanın panik dolu anları Bir anda sığınaklara koştular

BİR ANNENİN FERYADI

Gazze’de yaşayan Emmah Tahir isimli kadın kocası ve çocukları ile gidecek güvenli bir yeri olmadığını belirterek, “Dün gece evde geçirdiğimiz en zor geceydi. Çevredeki tüm alanları hedef aldılar ve bu yüzden çocuklar dehşete düştü." diyerek tepkisini dile getirdi.

Son saldırıda evlerinin balkonu ile pencerelerinin tahrip olduğunu ve bu yüzden dışarı çıkmak zorunda kaldıklarını kaydeden Emmah Tahir "Çocuklarım bunu hak edecek ne yaptı?... Bizim suçumuz ne? Çocuklarım ne yaptı? Elektrik, internet, yemek, su yok." diyerek öfkesini dile getirdi. Emmah Tahir kendilerini evlerinde ağırlayan iki kişinin binalarının da hasar görmesinin ardından gidecek hiçbir yeri olmadığını sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

İngiliz bakanın panik dolu anları Bir anda sığınaklara koştular

Gazze Şeridi'nin güneyinde Han Yunus kasabasındaki morg ise hava saldırıları sonrası ölenlerin cesetleri ile dolup taşarken, hayatını kaybedenler arasında küçük çocukların da olduğu görülüyor.

Morgun içindeki görevliler ise hala gelmekte olan ölülere yer açmak için defin için bekleyen acılı ailelere yakınlarının beyaz örtülerle kaplı cenazelerini bir an önce almalarını telkin ediyor.