Dünya İngilizlerin B planı: Kaçakları okyanusun ortasına bırakacaklar

İngilizlerin B planı: Kaçakları okyanusun ortasına bırakacaklar

07.08.2023 - 10:36 | Son Güncellenme:

Artan sığınmacı sayısını azaltmak isteyen İngilizler yüzen hapishane sonrası yeni planlarını açıkladı.

İngilizlerin B planı: Kaçakları okyanusun ortasına bırakacaklar

Sığınmacı ve kaçak sorunuyla boğuşan İngiltere geçtiğimiz hafta 'Yüzen hapishane'yi suya indirdi. Buna göre kaçaklar ve sığınmacılardan bazıları Bibby Stockholm adındaki gemide kalacak. Bibby Stockholm, Temmuz ayının son haftasında Cornwall'daki Falmouth Limanı'ndan ayrıldı ve İngiltere'nin güney kıyısı boyunca ilerledi. Gemiye, 500'e kadar bekar yetişkin erkek sığınmacı yerleştirilmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Mavnanın limana ulaştığı sırada göçmen karşıtı gruplar ile ırkçılık karşıtı gruplar protesto için alanda karşı karşıya geldi. Bir süre sonra gruplar arasında şiddetli bir tartışmaya yaşandı. Polis, grupların ayrılması için devreye girdi. İki tarafın tekrar bir araya gelmesini önlemek için nöbet tuttu. Irkçılık karşıtı protestoculardan Annika Garrett, çatışma sırasında kendisine "tecavüze uğramayı hak ediyorsun" dendiğini ileri sürdü.

B PLANI ORTAYA ÇIKTI

İngiliz medyasında çıkan haberlerde ise hükümetin bu sorunla ilgili bir 'B planı' olduğu yazıldı. İngilizler gemiler hariç kaçakları Afrika ülkesi Rwanda'ya gönderiyor. Bu durumun sekteye uğraması halinde İngilizler kaçakları Atlantik Okyanusu'nun ortasında bulunan Ascension Adası'na götürecek. 806 kişinin yaşadığı adada çok sayıda İngiliz ordusuna ait askeri üs bulunuyor.

Haberin Devamı

TALEPLER AZALDI

Geçen ay, İçişleri Bakanlığı'nın üst düzey görevlilerinden Matthew Rycroft, milletvekillerine bakanlığın Ruanda anlaşmasıyla "paralel" başka planlar üzerinde çalıştığını açıkladı. Geçen ay, İçişleri Bakanlığı'nın üst düzey görevlilerinden Matthew Rycroft, milletvekillerine bakanlığın Ruanda anlaşmasıyla "paralel" başka planlar üzerinde çalıştığını açıkladı.

Haberde ayrıca İngilizlerin özellikle Yüzen hapishane ve katı göçmen politikalarının dış ülkelerden yöneltilen sığınma taleplerinde önemli bir azalışa neden olduğu belirtildi.