Dünya İngiltere de alarma geçti

İngiltere de alarma geçti

15.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Müzikseverlerin doldurduğu konser salonu, restoranda yemek yiyenler ve bir yanda maç izleyenler... Yüzlerce insan son yılların en kanlı terör saldırısına şahit olurken korku dolu anlar yaşadı. Paris’te 127 kişinin öldüğü ve 180 kişinin yaralandığı terör saldırılarının olduğu bölgelerden 10. Bölge Türklerin yoğun olarak yaşadığı bir bölge.

İngiltere de alarma geçti

Başkent Paris’te saldırıların yankısı devam ederken İngiltere’de güvenlik güçleri alarma geçirildi. Gelişmelerin ardından Londra’nın ikinci büyük havalimanı Gatwick şüpheli bir paket nedeniyle tahliye edildi.

Haberin Devamı


‘Biri kadındı’ iddiası

İngiliz televizyonuna konuşan ve La Belle Equipe kafedeki saldırıya şahit olan Nottingham şehrinden bir kız öğrenci dehşeti anlatırken teröristlerin başlarının açık olduğunu ve birinin kadın olduğunu ileri sürdü. Görgü şahidi silahlı adamların Cafe saldırılarından sonra bir arabaya bindiklerini belirtti.

Verilen bilgilere göre arabaya binen saldırganlar arabayı sakin sürdü ve aynı kişiler İtalyan restoranında yemek yiyenleri ateşe tuttu. Türkiye’nin Paris Büyükelçisi Hakkı Akil, TV’deki konuşmasında Fransa’daki saldırılarda şimdiye kadar ölen ya da yaralanan bir Türk’ün bilgisinin kendilerine gelmediğini açıkladı.


‘Korkunç bir şey’

Yıllardır Paris’te yaşayan Türk Serap Abut, saldırılardan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “İnanamıyorum, korkunç bir şey. Bütün gece TV karşısındaydım. Yemeğe çıkacaktık, çıkmadık. Cuma akşamları o bölgede yemeğe çıkarız. Kızım da Bataclan’daki konsere gidecekti ama hasta olduğu için gidemedi” dedi.

Haberin Devamı

Paris’te yaşayan ve şu anda Türkiye olan işadamı Murat Baba olaylara inanamadığını belirterek “Çok korkunç” dedi. Paris’te Alan Muradi adlı kadın giyim firmasının sahibi Baba, 10. Bölgenin iş yerine 5 dakikalık bir mesafe olduğunu belirterek “Her gün önünden geçtiğimiz bir bölge. Oğullarım Paris’te. İkisiyle konuştuk. Ama ortanca oğlum Cem’e 2 saat ulaşamadık. Neyse ki sadece 2 saat sürdü telaşımız, sonunda ona ulaştık. Bu bölge Türklerin yaşadığı bölgeye çok yakındır. Yahudiler Cuma akşamı Şabat nedeniyle dışarı çıkmazlar, bu yüzden hayatını kaybedenler arasında Yahudi ve Türk olacağını pek sanmıyorum” dedi.


Uçaklar dolu

Murat Baba’nın oğlu Kaan Baba, saldırıların olduğu saatten 2 saat önce 10. Bölge’den geçtiğini belirterek “İnanamıyorum biz her gün her saatte evden işe, işten eve oradan geçeriz. 2 saat kadar küçük kardeşime ulaşamadık. Allah’tan saldırıların yapıldığı bölgede değilmiş” dedi.

Bataclan konser salonundan bir görgü şahidi ise Fransız Liberation gazetesine şunları söyledi: “Salonda müzik oldukça yüksekti. Yine de silah seslerini duydum. Arkama baktım şapkalı birini görür gibi oldum karanlıkta. Benim olduğum noktaya doğru ateş açmaya başladı. İnsanlar kendilerini yere atmaya başladı” dedi.

Haberin Devamı

Olağanüstü hal ilan edilmesiyle birlikte hafta sonunu Paris’te geçirmeye giden İngilizler Londra’ya dönmeye başladı. Yakınlarından haber alamayan İngiltere’de olanlar da Paris’e gitmek için ayaklandı. Her iki taraf da sıkı güvenlik önlemleri nedeniyle saatlerce havalimanları ve trenlerde bekledi.