Dünya İngiltere’de sübyancı dehşeti

İngiltere’de sübyancı dehşeti

24.07.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

İngiltere’de sübyancı dehşeti

İngiltere’de sübyancı dehşeti


LONDRA Milliyet


       İngiltere’de 1 Temmuz günü kaçırılan ve geçen hafta bir çalılıkta çıplak ve ölü olarak bulunan Sarah Payne adlı 8 yaşındaki kızın katilini arama çalışmaları sürerken, ülke çapında sübyancılara karşı yeni bir mücadele kampanyası başlatılıyor.
       Bu kampanyanın bir parçası olarak, ülkenin en yüksek tirajlı (yaklaşık 5 milyon) tabloid pazar gazetesi, 110 bin sabıkalı sübyancının fotoğraflarını ve adreslerini yayınlayarak, bunlara karşı toplumun uyanık olması çağrısında bulunuyor.
       News Of The World gazetesi, bu çerçevede dün manşetten yayınladığı habere ek olarak 50 adet bilinen kadın ve erkek sübyancının renkli fotoğraflarını basarken, ABD’de yapılan bir uygulamanın benzerini İngiltere’ye getirerek, internet üzerinde de tüm sabıkalı sübyancılar hakkındaki ayrıntılı bilgileri okurlarına sundu. Yapılan anketler sonucu, toplumun yüzde 88’inin, sübyancıların “ifşa edilerek dışlanmasından yana olduğunu" savunan News Of The World, yine aynı anketlerde “bu kişilerin hadım edilmesi gerektiği" görüşünün çıktığını da öne sürdü.

       Teşhir kampanyası
       ABD’de bazı eyaletlerde bu tür “ifşa ve rezil etme" kampanyalarının çok başarılı sonuçlar verdiğini ve sübyancı saldırıları ile tecavüz vakalarının önemli ölçüde azaldığını da belirten gazete, Sarah Payne’in katili ya da katilleri yakalanana kadar herkesin bu kampanyaya omuz vermesini de istiyor.