Dünya İsviçre saldırıya geniş yer ayırdı

İsviçre saldırıya geniş yer ayırdı

14.03.2016 - 03:57 | Son Güncellenme:

Dün akşam saatlerinde Ankara'daki patlama olayına geniş yer ayıran İsviçre'nin görsel ve yazılı basını olayı flaş olarak verdi.

İsviçre saldırıya geniş yer ayırdı

İSVİÇRE DEVLET TELEVİZYONU TSR HABERİ ŞÖYLE DUYURDU: ANKARA'DA PATLAMA, 27 ÖLÜ
Akşam saatlerinde 18.45' te Ankara Kızılay'daki Güven parkı yakınında bomba yüklü bir aracın patlaması sonrası 27 kişi hayatını kaybettiği ve 75 kişinin de yaralandığı bilgisinin verildiği haberde bir ay öncede yine Ankara da askeri lojmanların bulunduğu bölgede bomba yüklü bir aracın patlatıldığı 29 kişinin hayatını kaybettiği ve o zaman ki olayın da PKK'nın yaptığı iddia edildiğini belirtti.

Haberin Devamı

LE MATiN GAZETESİ: ANKARA DA MEYDANA GELEN PATLAMADA ÇOK SAYIDA ÖLÜ VAR..
Türk başkentini sarsan patlama olarak duyurulan haberde, "Pazar akşamı Ankara'yı kana buladı. Bir bomba yüklü araç Pazar akşamı Ankara'nın merkezini vurdu. Valiliğin açıklamasında 27 ölü 75 yaralı olduğu açıkladı. Patlamanın otobüs durağı yakınında olması ölü sayısını fazla olmasına sebep oldu “ifadeleri kullanıldı.

BLİCK GAZETESİ : ANKARA'DA EN AZ 34 KİŞİ, BOMBALI SALDIRIDA ÖLDÜRÜLDÜ
Blick Gazetesi haberi şöyle duyurdu: "Türk Başkenti merkezinde bomba yüklü bir araç patlatılınca en aza 34 kişi öldüğü ve 125 kişinin de yaralandığı
öğrenildi. Olay pazar akşamı Kızılay Meydanı’nda bir otobüs durağının yanında oldu. Amerika cuma günü ABD Amerikan Büyükelçiliği yakınında bir saldırının olacağı ihbar edindi ve elçilik uyarıldı"

Haberin Devamı

20 MİNUTES GAZETESİ: ANKARA'DA BİR BOMBA 34 KİŞİNİN ÖLÜMÜNE 125 KİŞİNİN DE YARALANMASINA SEBEP OLDU
Gazete haberde şu bilgilere yer veri: "Ankara’nın merkezi sarsıldı. Patlama bir otobüs durağının yakınında olması ölü ve yaralı sayısının artmasına sebep oldu. Patlamadan sonra yükselen duman tabakasının 2,5 km.' den rahatlıkla görüldüğü ifade edildi. Olayı hiçbir terör örgütü üstlenmezken gözler PKK, PYD ve TAK örgütlerinin üzerinde yoğunlaşıyor"