Dünya İtalya'da belediyelerden havai fişek yasağı

İtalya'da belediyelerden havai fişek yasağı

31.12.2011 - 15:31 | Son Güncellenme:

İtalya’da iki gün önce Torino Belediyesi tarafından alınan “havai fişek kullanım yasağı” ülke genelinde birçok belediye tarafından kabul gördü.

İtalyada belediyelerden havai fişek yasağı

Her sene yeni yıla tam anlamıyla bir ışık şovuyla giren Venedik ve Milano’da da bu sene havai fişek kullanımı yasaklandı. İtalya Çevre ve Hayvanları Koruma Derneği’nin, ülkede her yıl yılbaşı gecesi ortalama 5 bin evcil ve yabani hayvanın, havai fişek ve benzer ürünlerin seslerinden korktukları için yaşamını yitirdiği yönündeki açıklaması Torino Belediyesi’ni harekete geçirmiş, kentte havai fişek ve benzeri patlayıcı ürünlerin kullanımı tamamen yasaklanmıştı.

Bu karara birçok kent belediyesinden destek geldi. Aynı gerekçeyle Bari’de de havai fişek kullanımını yasakladı. Milano Belediyesi “hava kirliliğine katkıda bulunduğu ” gerekçesiyle, Venedik Belediyesi ise, “kamu huzurunu bozduğu” gerekçesiyle havai fişek kullanım yasağı getirdi. Bunun yanında Verona, Bologna, Ancona,Olbia, Messina ve Palermo kentleri başta olmak üzere toplam 800 belediye yasak kararını destekledi. Başkent Roma, Floransa, Napoli ve Cagliari kentleri ise her yıl olduğu gibi yeniyıla havai fişel gösterileriyle girecek.

Yazarlar