Dünya İtalyan sinemasında bir efsaneye veda

İtalyan sinemasında bir efsaneye veda

17.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Avrupa sinemasının en büyük yıldızlarından olan İtalyan aktris Gina Lollobrigida, 95 yaşında hayatını kaybetti. İtalya Kültür Bakanı Sangiuliano, “Bir divaya elveda... Cazibesi ebediyen kalacak” dedi.

İtalyan sinemasında bir efsaneye veda

DIŞ HABERLER - Bir zamanlar çarpıcı güzelliği sayesinde “20. yüzyılın Mona Lisa”sı olarak adlandırılan İtalyan efsanevi aktris ve sanatçı Gina Lollobrigida, 95 yaşında hayatını kaybetti. Lollobrigida’nın bir süredir hastanede tedavi gördüğü belirtilirken, ölümünün ardından İtalya Kültür Bakanı Gennaro Sangiuliano, Twitter’da yaptığı açıklamada “Yarım yüzyıldan fazladır İtalyan sinema tarihinin baş kahramanı olan beyazperdenin divasına elveda. Cazibesi ebedi kalacak” ifadesini kullandı. “Notre Dame’ın Kamburu” ile “Hz. Süleyman ve Saba Melikesi” gibi filmlerle tanınan Lollobrigida,1950’lerde bir Akdeniz seks sembolü olarak ün kazanmıştı.

Haberin Devamı

İtalyan sinemasında bir efsaneye veda

Frank Sinatra ve Gina Lollobrigida, 1959 yapımı “Never So Few” filminde rol alarak, en ilgi çeken yapımlardan birine imza attılar.

Hollywood’u fethetti

Humphrey Bogart ve Frank Sinatra gibi ikonlarla başrol paylaşan Lollobrigida, “Hollywood’u fetheden İtalyan bomba” olarak anıldı. 1950’ler ve 1960’larda ününün zirvesindeyken kısaca “La Lollo” olarak bilinen Lollobrigida, uluslararası alanda İtalyan savaş sonrası sinemasının somut örneği olarak kabul edildi ve her zaman İtalyan aktris Sophia Loren ile rekabet etti. 1975’te “Fidel Castro’nun Portresi” adlı bir belgesel film çeken Lollobrigida’nın yıllarca Küba lideriyle ilişkisi olduğu da iddia edildi. Daha sonra sinema dünyasından ayrıldıktan sonra fotoğrafçı ve heykeltıraş olarak sanata devam eden Lollobrigida, geçen yıl 95. yaş gününden hemen sonra İtalya genel seçimlerinde aday olarak siyasete atıldı, ancak parlamento seçimlerini kazanamadı.