Dünya İtibar kazanmak için annesine eşlik etti

İtibar kazanmak için annesine eşlik etti

31.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cinsel istismar davasından davacıya tazminat ödemeyi taahhüt ederek kurtulan Prens Andrew'un babasını anma töreninde annesi Kraliçe II. Elizabeth'e eşlik etmesi şaşırttı.

İtibar kazanmak için annesine eşlik etti

ABD'li finansçı Jeffrey Epstein kurduğu fuhuş ağında 18 yaşından küçük kızları kullanmak suçundan yattığı hapishanede 2019'da ölü bulunmuştu. Epstein'in istismar ettiği kadınlardan Virginia Giuffre de 17 yaşındayken finansçının arkadaşı olan İngiliz Prens Andrew'un (62) cinsel saldırısına uğradığını söylemişti. Giuffre bu suçlamayla ve tazminat talebiyle prense dava açmıştı. Bu nedenle kraliyet görevlerini bırakan Andrew geçtiğimiz günlerde Virginia Giuffre'yle mahkeme dışında ve milyonlarca sterlin ödeme karşılığında uzlaşmaya varmıştı. Prensin ödeyeceği tazminatın 12 milyon sterlin olduğu, İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in cinsel istismar davasını kapatmak için ortanca oğlu Andrew'ya 2 milyon sterlin verdiği öne sürülmüştü. Davadan kurtulsa da itibarını henüz geri alamayan Prens Andrew'nün beklediği fırsat ise 9 Nisan 2021'de ölen babası, Edinburgh Dükü Prens Philip'i anma töreninde ayağına geldi.

Haberin Devamı

Prens Andrew'nün önceki gün yapılan anma töreninde annesinin yanında olması kraliyet ailesinde bile şaşkınlık yarattı. İngiliz “Daily mail” gazetesinin haberine göre, Prens Andrew’nün canlı yayımlanan anma töreninde annesi, Kraliçe II. Elizabeth'in koluna girerek koltuğuna kadar eşlik etme konusunda ısrarcı olması ve bu şekilde dikkat çekmesi itibar savaşının bir parçasıydı. Öyle ki bu abartılı davranışı, Andrew'nün ağabeyi Prens Charles ile oğlu Prens William'ın "dehşetle” izlediği de gözlerden kaçmadı. Davada uzlaşmayı sağladıktan sonra ilk kez anma töreniyle kamuoyunun karşısına çıkan Andrew'nün eşlik etmede ısrarcı olmasını annesinin gönülsüz kabul ettiği iddiası da var. Ancak uzmanlara göre, bu gönülsüzlüğe rağmen 95 yaşındaki kraliçe törende Andrew'ya kendisinin yanında önemli bir rol vererek gözden düşmüş oğluna "annelik desteği" sağladı. Prens de kamuoyuna kraliyet ailesinden dışlanmadığı mesajını verdi!

Haberin Devamı