Dünya İtirafı tüyler ürpertti: 'Cesetlerle birlikte uyuyorum'

İtirafı tüyler ürpertti: 'Cesetlerle birlikte uyuyorum'

08.11.2022 - 12:58 | Son Güncellenme:

Yağmurlu bir gecede, çalıştığı hamburgercideki vardiyası sona erdikten sonra eşiyle buluşmak için yola çıkan 18 yaşındaki genç kadın, onun yanına asla ulaşamadı. Yıllar sonra ortaya çıkan gerçek ise, tam anlamıyla tüyler ürpertti.

İtirafı tüyler ürpertti: Cesetlerle birlikte uyuyorum

Michelle Saum Schofield, Florida'nın Lakeland kentinde, olaysız ve yağmurlu bir gecegeceyi tamamlayarak, hamburgercideki vardiyasını bitirmişti. Son derece sıcakkanlı ve dışa dönük biri olan 18 yaşındaki Michelle, planlandığı gibi kocası Leo'yu almak için Mazda'sına atladı. Ancak Michelle asla planlandığı gibi Leo'yu almaya gelmeyince, eşi endişelenmeye başladı.

Haberin Devamı

ARABASINDA PARMAK İZLERİ BULUNDU

Üç gün sonra, takvim yaprakları 27 Şubat 1987'yi gösterirken Michelle'in cansız bedeni yakındaki bir drenaj kanalında bulundu. 26 yerinden bıçaklanmıştı.

Sarsılmaz inkarlara ve kendisini olay mahalline bağlayan hiçbir fiziksel kanıt olmamasına rağmen, 21 yaşındaki Leo Schofield daha sonra tutuklandı, birinci derece cinayetten suçlu bulundu ve 1989'da ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Savcılar genç gitaristi istismarcı ve sürekli olarak karısıyla tartışan bir eş olarak gösteren tanıklara güvendi.

Leo masum olduğunu iddia etmeye devam ederken avukatları da, Michelle'in arabasında bulunan kimliği belirsiz parmak izlerinin yanı sıra Jeremy Lynn Scott adlı başka bir adamın itirafını işaret etti. Ancak temyiz mahkemeleri, Leo'nun her yıl yaptığı yeni duruşma başvurusunu reddetti.

İtirafı tüyler ürpertti: Cesetlerle birlikte uyuyorum

Haberin Devamı

2018 yılına gelindiğinde ise, Pulitzer ödüllü yazar Gilbert King, o yaz Floridalı bir yargıçtan Leo'nun davası hakkında bilgi aldı ve adaletin "açık bir şekilde yerini bulmadığını düşünerek" araştırmaya başladı.

"CİNAYETİ İTİRAF ETMİŞKEN, KOCASI NEDEN İÇERİDE?"

Brooklyn'de yaşayan 60 yaşındaki King, New York Post'a yaptığı açıklamada, "Davayı inceledikçe, Leo'nun haksız yere mahkum edildiğini anladım" dedi ve ekledi:

Jeremy'nin Florida Eyaleti tarafından hiçbir zaman gerektiği gibi soruşturulmadığına giderek daha fazla ikna oldum. Madem öyle, şu soruya cevap vermek için yola çıktım: Suç mahalli ile adli olarak bağlantılı olan adam cinayeti itiraf etmişken, Leo Schofield neden hala hapiste?

2004 yılında Florida Emniyet Müdürlüğü, Michelle'in kırmızı Mazda'sındaki parmak izlerinin Scott'a ait olduğunu ortaya çıkardı. Sokaklarda "Bam Bam" olarak da bilinen Scott, 1988 yılında, Lakeland'deki karavanında, 37 yaşındaki Donald Moorehead'i soymak ve telefon kablosuyla boğmaktan şu anda müebbet hapis cezasını çekiyor.

İtirafı tüyler ürpertti: Cesetlerle birlikte uyuyorum

BİR BİR İTİRAF ETTİ

King, hem Leo Schofield hem de Jeremy Scott'ın izini sürdü ve hakikat arayışını gerçek bir suç podcast'i olan "Bone Valley"ye dönüştürdü. Şu anda 53 yaşında olan Scott, geçtiğimiz hafta Çarşamba günü yayınlanan dokuzuncu ve son bölümde, Michelle'in öldürülmesi hakkında ayrıntılı bir itirafta bulunuyor.

Bölümde Scott, genci bir benzin istasyonunda gördüğünde havanın karanlık ve yağmurlu olduğunu ortaya koyuyor.

AV BIÇAĞI CEBİNDEN DÜŞÜVERDİ

Haberin Devamı

Florida, Indiantown'daki Martin Islah Kurumu'ndan King'e konuşan Scott, "O telefonda biriyle konuşurken orada oturuyordum" dedi ve ekledi:

Ve indiğinde, telefona ihtiyacım olup olmadığını sordu, ben de 'hayır' dedim. 'Neden sırılsıklam oldunuz' dedi, çünkü yağmur yağıyordu. 'Ve ben de dedim ki, arabam yok.' Beni arabasına aldı. İşte o zaman sanırım kendimi kaybettim.

Michelle, Scott'ın kendisini yönlendirdiği adrese doğru ilerlediğinde ıssız bir göle vardı. Scatt orada genç kadının arabasını çalmayı planladı, ancak av bıçağını cebinden düşürdü ve bunu gören Michelle çığlık atmaya başladı. Scott ise onun deyimiyle "paniğe kapıldı". Scott daha sonra bıçağı defalarca Michelle'in vücuduna sapladığını itiraf etti.

Çok hızlı oldu. Bir kez oldu, sadece hızlı oldu.

Sonra Scott, yakınlarda bir miktar plastik poşet bulduğunu ve vücudunu "timsahlar, yılanlar ya da her neyse onu yemesinden korumak" için sardığını ve onu suya attığını söyledi. Scott, kendisine nezaket gösteren bir kadını öldürdüğü için pişman olduğunu söyledi.

İtirafı tüyler ürpertti: Cesetlerle birlikte uyuyorum

Scott, King'e yaptığı itirafta, "Beni aracına aldı ve hepsi bu” diyerek ekledi: "Bu yüzden yaptıklarım canımı daha çok acıtıyor. Böyle kızlar insanları arabalarına almaz."

Yaklaşık 36 yıl sonra Scott, cinayet gününü hala yeniden yaşadığını söyledi. Scott, "Rüya görüyorum, uyanıyorum, arkamı dönüyorum, yanımda uyuyan bir ceset görüyorum" dedi ve ekledi:

Haberin Devamı

Her gece yattığımda cesetlerle uyuyorum. Bu benim cezam.

Aynı bölümde Scott, Michelle'i öldürdükten yaklaşık altı hafta sonra, 10 Nisan 1987'de Florida, Intercession City'de bir taksi şoförünü vurduğunu da itiraf ediyor. Bu cinayet, polislerin Michelle'in öldürülmesini araştırmasını engelledi ve on yıllar boyunca dava unutuldu.

İtirafı tüyler ürpertti: Cesetlerle birlikte uyuyorum

"O ADAM MASUM"

Scott, King'e yaptığı itirafta, "Bu, Michelle'i öldürmemden hemen sonra oldu" diyerek ekledi:

Bir eve girdim ve silahı çaldım.

Scott, Leo Schofield'ın karısı Michelle'in barbarca ölümüyle hiçbir ilgisi olmadığı konusunda ısrar etti. Bu, Leo'nun hala onu hapisten çıkarmak için savaşan avukatları tarafından desteklenen bir iddia.

Adam 33 yıldır hapiste, çıkması gerekiyo. "O adam hiçbir şey yapmadı. O masum.

Scott, suçunu kabul eden bir mektup bile kaleme aldı ve şöyle yazdı:

Leo karısını öldürmedi. Ben yaptım.

King bu mektubu, Scott'ın hapishanesinden yaklaşık 100 mil uzakta, Bowling Green, Florida'daki Hardee Correctional Institution'da şimdi 56 yaşında olan Leo Schofield'a gönderdi. Cezaevinde olduğu için çok sevdiği gitarını çalamayan Leo, her gün yanında taşıdığı mektupta teselli buluyor.

İtirafı tüyler ürpertti: Cesetlerle birlikte uyuyorum

Haberin Devamı

King, New York Post'a yaptığı açıklamada "Jeremy'nin sözlerini her okuduğunda ürperiyor" dedi ve ekledi:

Leo bu sözleri duyunca ve Jeremy'nin bana yaptığı itirafı duyunca çok duygulanıyor. Jeremy'nin suçunu daha kaç kere itiraf etmesi gerekiyor?

Mahkeme kayıtlarına göre Scott, başlangıçta parmak izleri tespit edildiğinde Michelle'in Mazda'sından tape'ini çaldığını iddia etti, ancak daha sonra 2016'da Michelle'i bıçakladığını itiraf etti. Daha sonra bir yıl sonra kendisiyle çelişkili açıklamalar yaptı. Ekim 2017'deki duruşmada, olay yeri fotoğraflarını görünce "Bunu yapmadım" dedi.

New York Post tarafından gözden geçirilen mahkeme kayıtları, Scott'ın tekrar sorgulandığında itirafını sürdürdüğünü ve açıkça "Onu ben öldürdüm" dediğini gösteriyor. Ancak kayıtlara göre, yargıç Leo Schofield'ın yeni bir duruşma için yaptığı başvuruyu reddetti, bu karar temyiz mahkemesi tarafından Mayıs 2020'de onaylandı.

"O BİR CANAVAR DEĞİL"

Bu arada Leo, karısının itirafçı katilinin her zaman hayal ettiği kötü adam olmadığını, daha ziyade zorlu bir ortamda yetişen ve kötü seçimler yapan "zavallı bir insan" olduğunu söyledi.

Hiç beklediğim gibi biri değil. Zor zamanlar geçiren bir adam ve onun pişman olduğuna inanıyorum. Bu onun bir kalbi olduğunu gösteriyor, bir kalbi var, o bir canavar değil... Ona açıkladığı gerçekler için teşekkür ediyorum.

Jeremy Scott, Pulitzer ödüllü yazar Gilbert King'e toplamda dört kişiyi öldürdüğünü itiraf etti. Yazar, Scott'ın kendisine, genç kadının cansız bedeninin çıkarıldığı kanaldan sadece birkaç metre uzakta, kan lekelerinin yakınında bulunan bir sigara paketi de dahil olmak üzere, yalnızca Michelle'in gerçek katilinin bilebileceği ayrıntıları verdiğine inanıyor. Ancak savcılar onunla aynı fikirde değil.

İtirafı tüyler ürpertti: Cesetlerle birlikte uyuyorum

Yine de, Leo'nun avukat J. Andrew Crawford ve Florida'nın Masumiyet Projesi tarafından yönetilen hukuk ekibi, adamın aklanması için verdikleri mücadeleye yılmadan devam ediyor.

Florida İcra Direktörü Seth Miller, New York Post'a yaptığı açıklamada "Adli ve tanıklık delilleri Jeremy Scott'ı suçla ilişkilendiriyor, ancak Leo Schofield kilit altında kalıyor" dedi.

Yanlış mahkumiyetlere yol açan sınırlı bir bakış açısı. İleriye dönük en iyi yolu belirlemek için podcast'teki açıklamaları inceliyoruz.