Dünya Japonyayı alarma geçiren nesne! Ekipler ne olduğunu tespit edemedi

Japonyayı alarma geçiren nesne! Ekipler ne olduğunu tespit edemedi

22.02.2023 - 10:22 | Son Güncellenme:

Japonya'da kıyıya vuran yuvarlak bir cisim hem ülke de hem de dünyada gündem oldu. Yapılan çalışmalarda içinin boş olduğu belirlenen cismin ise ne olduğu kesin olarak tespit edilemedi.

Japonyayı alarma geçiren nesne Ekipler ne olduğunu tespit edemedi

Japonya'nın , eyaletindeki Hamamatsu şehri sahilinde gizemli metal bir küre bulundu. Yetkililere alarma geçiren olayda, yaklaşık 1.5 metre çapındaki kürenin sahilde görüldüğü ihbarını alan emniyet güçleri, mayın şüphesi ile bölgeye bomba imha ekibi sevk etti.

Haberin Devamı

X IŞINI KULLANILDI İÇİNDE NE OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Uzmanlar X ışını teknolojisini kullanarak metal kürenin içinin boş olduğu ve patlama riski taşımadığını belirledi. Cismin ne olduğunu ve bölgeye nasıl ulaştığını belirlemek üzere detaylı soruşturma başlatıldı.

Yetkililer kürenin bir şamandıra vasıtasıyla başka bir şeye asıldığı ve bir şekilde kopup plaja geldiği üzerinde duruyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan bir bölge sakini ise gizemli topun 1 aydır kumsalda olduğunu belirtti.

Japonyayı alarma geçiren nesne Ekipler ne olduğunu tespit edemedi

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Öte yandan söz konusu olay dünya genelinde gündem oldu. Sosyal medyada bazı kullanıcılar gizemli topun popüler manga serisi Dragon Ball'dan bir şeye benzediği öne sürerken bazı kullanıcılar bunun gökten düşen bir UFO olduğunu iddia etti.

Öte yandan işin bir diğer boyutunda ise cismin bir casus balon olduğu ele alındı. Söz konusu gizemli küre, Japonya'nın son yıllarda topraklarında birkaç Çin casus balonunun görüldüğünü söylemesinden hemen sonra ortaya çıktı.