Dünya Jetini ifşa edenin hesabını dondurdu

Jetini ifşa edenin hesabını dondurdu

16.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Elon Musk, özel jetinin seyahat rotalarını yayınlayan “Elon Jet” adlı hesabı askıya aldı. Hesabın sahibine dava açacağını belirten Musk, artık platformda konum bildiren tüm hesapların askıya alınacağını söyledi.

Jetini ifşa edenin hesabını dondurdu

Twitter’ın CEO’su Elon Musk, platformda özel uçağının uçuş bilgilerinin paylaşıldığı “@ElonJet.account” adlı hesabın askıya alındığını belirterek hesabın sahibi olan Jack Sweeney’e karşı yasal savaş başlatacağını açıkladı. Florida’da üniversite öğrencisi olan Sweeney, 2020’den beri Musk’ın özel jeti “Gulfstream”in ve pek çok ünlü ismin seyahat rotalarını paylaşırken, milyarder iş insanı, bu kararı 2 yaşındaki oğlu X’in aracının takip edilmesinin ardından aldığını söyledi.

Haberin Devamı

Jetini ifşa edenin hesabını dondurdu

Musk, yaptığı açıklamada “Dün gece Los Angeles’ta oğlumun içinde bulunduğu araç (otomobilde benim olduğumu sanan) çılgın biri tarafından takip edildi. Otomobilin hareket etmesini engelledi ve sonra da kaputun üstüne çıktı” dedi.

Güvenlik ihlali

Ayrıca Musk, oğlunun içinde seyahat ettiği otomobili takip ederek aracın yolunu kapatan ve kaputunun üzerine tırmanan söz konusu adamın videosunu da paylaştı. Musk, Twitter’da insanların konumlarını ifşa eden her hesabın “fiziki güvenlik ihlali olduğu için” askıya alınacağını belirtti. Öte yandan Musk’ın geçen yıl Sweeney’e hesabı kapatması için 5 bin dolar teklif ettiği iddia edilmişti. Musk, Ekim ayında Twitter’ı 44 milyar dolara satın almasının ardından uçağının konumunu ifşa eden hesabın “ifade özgürlüğü” gerekçesiyle platformda kalmasına izin vereceğini açıklamıştı.