Dünya Kamala Harris: ABD askerleri İsrail için savaşmayacak

Kamala Harris: ABD askerleri İsrail için savaşmayacak

30.10.2023 - 11:24 | Son Güncellenme:

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, İsrail-Hamas savaşında ABD askerlerinin ne yapacağı hakkında açıklamalarda bulundu.

Kamala Harris: ABD askerleri İsrail için savaşmayacak

ABD Başkanı Joe Biden ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, telefonda görüştü. Beyaz Saray tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Liderler Gazze'deki gelişmeleri değerlendirdi. Başkan, İsrail'in vatandaşlarını terörizme karşı koruma konusunda her türlü hak ve sorumluluğa sahip olduğunu yineledi ve bunu sivillerin korunmasına öncelik veren uluslararası insani hukukla tutarlı bir şekilde yapması gerektiğinin altını çizdi” denildi. Biden ve Netanyahu’nun Gazze Şeridi’nde tutulan ABD’li rehineleri de ele aldığını aktarılan açıklamada, liderlerin rehinelerin yerinin tespit edilmesi ve serbest bırakılması yönelik devam eden çabaları ele aldıkları ifade edildi. Açıklamada, “Başkan, Gazze'deki sivillerin ihtiyaçlarının karşılanması için insani yardım akışının derhal ve önemli ölçüde artırılması gerektiğinin altını çizdi. Başkan ve Başbakan, hem doğrudan hem de ilgili ulusal güvenlik ekipleri aracılığıyla düzenli istişarelerde bulunma konusunda mutabakata vardı” denildi.

Haberin Devamı

HARRIS: ABD ASKERLERİ SAVAŞMAYACAK

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Washington'un İsrail ya da Gazze'ye asker gönderme niyetinde olmadığını söyledi. Harris ayrıca ABD'nin İsrail'in kendisini savunma hakkına sahip olduğu yönündeki tutumunu yineleyerek sivillerin korunması çağrısında bulundu ve ekledi:

'Tahminlere göre 1400 İsrailli öldü, savaş kurallarına uyulmalı ve insani yardımlar sağlanmalı' Hamas ve Filistinlilerin aynı sayılmaması gerektiğini" vurgulayarak "Filistinliler, İsraillilerle aynı güvenliği, kararlılığı ve onuru hak ediyor'

Yazarlar