Dünya Kanalizasyonda 36 saat! Çevredekiler ses duydu, telefon yalanı boşa çıktı

Kanalizasyonda 36 saat! Çevredekiler ses duydu, telefon yalanı boşa çıktı

16.04.2024 - 11:00 | Son Güncellenme:

Polisten takibinden kaçmak için akılalmaz yola başvuran adam ilk olarak 'telefonunu almak için' aşağı indiği yalanına başvurdu. Bir buçuk gün boyunca kanalizasyonda sıkışan adam, yürütülen soruşturmanın her şeyi ortaya çıkarmasıyla yakalanmaktan kurtulamadı.

Kanalizasyonda 36 saat Çevredekiler ses duydu, telefon yalanı boşa çıktı

Avustralya'da kayıtlara geçen olaya göre yetkililer, telefonunu almaya çalıştığı kanalizasyonda 36 saat mahsur kaldığını öne süren 38 yaşındaki adamın gerçekte polisten kaçtığını bildirdi.

Haberin Devamı

Yakınlarda bulunan sakinlerin adamı duyması ve yardım çağırması üzerine dikkatleri çeken olay, Avustralya'nın Brisbane kentindeki Lambert Caddesi yakınındaki Castlebar Caddesi'nde meydana geldi.

İsmi açıklanmayan adam drenaj sisteminde yaklaşık bir buçuk gün geçirdikten sonra Queensland polisi, zanlının yaşanan iki kazanın ardından kendilerinden kaçtığını açıkladı.

Yetkililer yaptıkları ilk açıklamada, telefonunu almaya çalışırken drenaj sistemine sıkışan bir adama yardım ettiklerini kaydetmişti. Ancak güvenlik güçleri, söz konusu adamın 04.20 sularında iki kazaya karışan bir araçta yolcu olduğunu belirterek bir güncelleme yayımladı.

Queensland ambulans servisinin sözcüsü ilk olarak şöyle konuşmuştu: 

Haberin Devamı

"36 saat boyunca orada olduğunu ve telefonunu almaya gittiğini aktardı."

Bir polis devriyesi ile yaşanan takip sırasında, araç geri geri gelerek polis arabasına çarptı ve sivil araçta ciddi, polis arabasında ise orta derecede hasar meydana geldi. Polisler yara almadı. Güvenlik güçlerinin bildirdiği üzere, olay yerinden kaçan araç kısa süre sonra başka bir kazaya daha karıştı.

İtfaiyeciler, hastaneye kaldırılan ve durumu stabil olan adamı başarılıyla kurtardı. Adamın sıyrıklar ve soğuğa maruz kalma sebebiyle tedavi gördüğü gelen detaylar arasında.