Dünya Karısının başını kesip sokakta gezdirdi! Ülkede şok dalgası

Karısının başını kesip sokakta gezdirdi! Ülkede şok dalgası

08.02.2022 - 17:26 | Son Güncellenme:

İsmi açıklanmayan bir adam, 17 yaşındaki karısı Mona Haydari'nin kafasını keserek başını sokaklarda gezdirdi. İran'da yaşanan olayda genç eşin, ailesinin bir ilişkisi olduğunu öğrenmesinin ardından Türkiye'ye kaçtığı öğrenildi.

Karısının başını kesip sokakta gezdirdi Ülkede şok dalgası

Kurban kadın, aynı zamanda kuzeni olan adamla evlendiğinde 12 yaşındaydı ve öldürüldüğünde üç yaşında bir oğlu vardı.

Haberin Devamı

Yetkililer kocayı ve erkek kardeşini tutukladı. Polis erkeklerin isimlerini açıklamadı.

Korkunç görüntülerde kocanın bir elinde bıçak, diğerinde ise karısının kesik kafası olduğu söylenen bir şeyi taşırken, bir yandan da güldüğü görüldü.

Olay, yasal evlilik yaşının 13 olduğu İran'da birçok kişiyi şoke etti. İran gazeteleri ve sosyal medyası, cinayet üzerine bir şok ve öfke patlaması yaşadı.

Reformist Sazandegi gazetesi, "Bir insanın kafası kesildi, başı sokaklarda sergilendi ve katil bununla gurur duydu

Böyle bir trajediyi nasıl kabul edebiliriz? Kadın cinayetlerinin tekrarlanmaması için harekete geçmeliyiz" ifadelerine yer verdi.

İran medya gözlemcisi, katilin karısının kafasını taşırken çekilmiş görüntüleri ilk yayınlayan Rokna haber ajansına yasak getirdi.

Haberin Devamı

NAMUS CİNAYETLERİ

İran'ın bazı bölgelerinde namus cinayetleri oldukça yaygın.

Anayasa'nın 630. maddesi, zinaya tanık olan bir kocayı, eşini öldürmesi halinde cezadan muaf tutuyor.

Ahvaz'daki bir kadın hakları STK'sına göre, son iki yılda aralarında 10-15 yaşlarında olan yaklaşık 60 kadın namus cinayeti kurbanı oldu. Ailelerin çoğu dava bile açmadığı için faillerin hiçbiri adalete teslim edilmedi.

Tıp dergisi Lancet, Ekim 2020'de İran'da 2010 ile 2014 yılları arasında en az 8 bin namus cinayeti gerçekleştiğini ancak yalnızca birkaçının kayıtlara geçtiğini yazdı.