Dünya Karma üniversite tartışması

Karma üniversite tartışması

06.10.2009 - 02:44 | Son Güncellenme:

Kadın ve erkek öğrencilerin bir arada eğitim görmelerini ‘şeytani’ ve ‘büyük günah’ olarak tanımlayan El Şatri, İslam Âlimleri Konseyi’nden atıldı

Karma üniversite tartışması

Suudi Arabistan Kralı Abdullah, ülkede iki hafta önce açılan ülkenin ilk karma üniversitesini eleştiren bir din adamını görevden aldı.
Suudi Arabistan’ın resmi haber ajansı Saudi Press’te yer alan habere göre, din adamı Şeyh Saad Bin Nasır El Şatri’nin hükümete bağlı olan ve ülkenin dini politikasına yön veren İslam Âlimleri Konseyi’ndeki görevine son verildi. Haberde, görevden alınış sebebine dair herhangi bir bilgi yer almadı, ancak akıllara El Şatri’nin El-Mecd kanalına vermiş olduğu röportajda, yeni açılan Kral Abdullah Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ndeki (KAUST) karma uygulamaya karşı yönelttiği sert eleştiriler geldi. El Şatri, röportajda kadın ve erkek öğrencilerin bir arada eğitim görmesini “şeytani”, “büyük günah” diye tanımlamış, uygulamanın erkeklerin dikkatini dağıtacağını öne sürmüş ve âlimleri, evrim gibi “uzaylı ideolojileri”nin önüne geçilmesi için müfredatı gözden geçirmeye çağırmıştı.

Açıklık serbest!
- KAUST, Cidde’nin 80 kilometre kuzeyinde, balıkçı kasabası Tuval’da yer alıyor.
- Üniversitenin 61 ülkeden yüzde 15’i kadın toplam 817 öğrencisi bulunuyor.
- Kadın ve erkeklerin kaynaşma özgürlüğüne sahip olduğu kampüste, örtünme mecburiyeti yok ve kadınlar araç kullanabiliyor.
- Krallık genelinde yasak olmasına rağmen, kampüs içinde sinema bile bulunuyor.

Haberin Devamı

Karma üniversite tartışması

Üniversite internet sitesinde bu fotoğrafla tanıtılıyor.