Dünya Kazadan sonra aksanı değişti

Kazadan sonra aksanı değişti

18.06.2013 - 10:02 | Son Güncellenme:

Ömründe bir defa bile Fransa’da bulunmamış olan Avustralyalı bir kadın, başından ciddi bir şekilde yaralandığı trafik kazasından sonra Fransız aksanıyla konuşmaya başladı…

Kazadan sonra aksanı değişti

Tazmanya doğumlu Avustralyalı Leanne Rowe, 8 yıl önce bir trafik kazası geçirdi ve başından ciddi bir şekilde yaralandı. Rowe’nin, aynı trafik kazasında beli ve çene kemiği de kırıldı.

Haberin Devamı



Avustralyalı kadın, kazadan bir süre sonra iyileşmeye ve konuşmaya başladı. Ancak ana dili olan ve temiz bir aksanla konuşmuş olduğu İngilizceyi, çok ağır bir Fransız aksanıyla konuşmaya başlaması, kadını ve çevresindekileri şaşkınlığa uğrattı. Konuşmaya başladığı ilk sıralarda kendisine, güçlü ilaçlar kullandığı için, kelimeleri gevelediğinin söylendiğini anlatan Rowe, durumunu düzelmemesinden sonra Avustralya’nın ABC televizyonuna Pazar günü verdiği röportajında, sıra dışı durumdan dolayı kaygılı ve bunalımda olduğunu belirtti.

Durumundan dolayı inzivaya çekildiği belirtilen kadın, "Çok sinirliyim bu durumdan dolayı, çünkü ben Avustralyalıyım, Fransız halkına karşı bir şeyim yok, ama Fransız değilim. Gece vaktini daha çok tercih ediyorum, çünkü etrafta çok fazla kimse olmuyor ve daha huzurlu,” diye konuştu.

Rowe’nin doktoru Robert Newton, kadının durumunu, Yabancı Aksan Sendromu olarak isimlendirdi ve Avustralya’da görülen ikinci vaka olduğuna inandıklarını ifade etti. Dünyada, 60 civarında insanın, beyne aldıkları kısmi darbelerden dolayı Yabancı Aksan Sendromu yaşadıkları ve bilinen kaydedilmiş ilk vakanın, 1907 yılına ait olduğu belirtildi.