Dünya Komplo suçlaması

Komplo suçlaması

27.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Eski Samoa Başbakanı, Yeni Zelanda Başbakanı’nı ülkesindeki seçimlere müdahale etmekle ve bir kadın başbakanı desteklemekle suçladı

Komplo suçlaması

DIŞ HABERLER -Güney Pasifik Okyanusu’ndaki ada ülkesi Samoa, 1962’de komşusu Yeni Zelanda’dan bağımsızlığını kazanmıştı. Samoa’nın 23 Kasım 1998’den 24 Mayıs 2021’e kadar başbakanlığını yapan Tuilaepa Sailele Malielegaoi (76), Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern’i (41) komplo kurmakla suçladı. Malielegaoi, Ardern’i Samoa’da seçimlere müdahalede bulunmakla itham etti. Eski başbakan, Ardern’i, Samoa’da 15 hafta süren anayasal krizden ve partisinin seçimleri kaybetmesinden sorumlu tuttu.

Haberin Devamı

Malielegaoi, Samoa’nın yeni başbakanı Fiame Naomi Mata’afa’nın (64) kadın olduğu için Ardern’in müdahalesiyle seçimi kazandığını öne sürdü. Eski başbakan, “Ardern, Samoa’nın da kadın bir başbakana sahip olmasını istedi ve bu isteğinin anayasaya uygun olup olmadığına bakmadı” dedi. Malielegaoi’ye göre, Mata’afa’nın galibiyetinin hemen ardından Ardern’in hiç beklemeden onu tebrik etmesi şüphelerinin kanıtı.