Dünya Kral Charles, kölelik geçmişiyle yüzleşiyor

Kral Charles, kölelik geçmişiyle yüzleşiyor

07.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İngiliz gazetesi The Guardian’ın monarşinin kölecilik geçmişine dair makalelerinin ardından Buckingham Sarayı “Kral Charles’ın monarşinin kölecilik geçmişinin araştırılmasını desteklediğini” duyurdu.

Kral Charles, kölelik geçmişiyle yüzleşiyor

Gazetenin “Kraliyetin Maliyeti” başlığıyla yayımladığı araştırmada, 270 yıllık bir zaman diliminde toplam 12 kral ve kraliçenin köle ticaretini destekleyip, bundan kâr elde ettiğine dair kanıtları gündeme getirmişti. Buckingham Sarayı sözcüsü, Kral Charles’ın geçen yıl Ruanda’da “Köleliğin kalıcı etkisine ilişkin kavrayışımı derinleştirmeye devam ederken, bu kadar çok kişinin çektiği acıdan duyduğum kişisel üzüntünün derinliğini tarif edemem” dediğini hatırlatarak, konunun “Kral Charles tarafından son derece ciddiye alındığını” belirtti.

Haberin Devamı

Sözcü, ekim ayından bu yana kraliyet ailesinin 17’nci ve 18’nci yüzyıllarda köle ticaretinde oynadığı rolü araştıran bir projenin Kral Charles tarafından desteklendiğini vurguladı ve araştırma için kraliyetin koleksiyonuna ve arşivlerine erişim sağlandığını ekledi.

Yazarlar