Dünya Kral iki oğlunun arasında kaldı!

Kral iki oğlunun arasında kaldı!

30.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İngiltere Kralı Charles taç törenine ABD’de yaşayan ve aralarının açık olduğu küçük oğlu Harry’nin de katılmasını isterken büyük oğlu William buna karşı çıkıyor.

Kral iki oğlunun arasında kaldı

Üç yıl önce ABD’ye yerleşen İngiliz Prens Harry (38) bu ay çıkan “Spare” (Yedek) adlı otobiyografik kitabında kraliyetten en çok abisi Prens William’ı (40) hedef almıştı. Bu nedenle Harry’nin babası İngiltere Kralı 3. Charles’ın 6 Mayıs’taki taç giyme törenine çağırılıp çağrılmayacağı merak konusuydu. Ama kralın törene Harry’nin de katılmasını istediği belirtildi. Charles’ın Londra’daki Westminster Abbey’de gerçekleşecek taç giyme törenini planlayan Canterbury Başpiskoposu Justin Welby’den Harry’nin de törene katılması için bir anlaşma yapmasını istediği öne sürüldü.

Haberin Devamı

Saraya yakın kaynaklar, Welby’den Harry’ye Westminster Abbey’de yüksek profilli bir oturma pozisyonunun garanti edilebileceğine ve katılması için bir teşvik olarak unvanlarını koruyabileceğine dair gayri resmi bir güvence alınabileceğini söyledi.

‘Gelirse rol çalar’

Kral Charles’ın büyük oğlu Prens William ile küçük oğlu Prens Harry kitap nedeniyle kavgalı olmasına rağmen Harry’nin eşi Düşes Meghan ile birlikte törene katılmasını istediği ifade edildi. Ancak, Prens William’ın bunu mümkün kılacak bir anlaşma yapılmasına karşı çıktığı bildirildi. William’ın, Harry’nin törende ilgi odağını babasından çalabileceğinden endişe ettiği öne sürüldü. Tartışmayı kimin kazanacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.