Dünya Kraliçe de olsan koşmak lazım

Kraliçe de olsan koşmak lazım

11.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

50 yaşını aşan Danimarka Kraliçesi Mary’nin genç görünümünün sırrı balık zengini diyet, spor ve kaliteli ürünler.

Kraliçe de olsan koşmak lazım

Daima hareketli - Danimarka Kralı Frederik’in eşi, Kraliçe Mary geçen hafta 52 yaşına girdi. Kraliçenin fiziğini, “Danimarka diyeti”ne borçlu olduğu ortaya çıktı. 4 çocuğu olan Kraliçe Mary’nin balık, kabuklu yemişler, tohumlar, meyveler ve kök sebzelerden oluşan Danimarka diyeti sayesinde formunu koruduğu belirtildi. Ayrıca kraliçenin her zaman hareketli olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Uzmana danışıyor

Spor yapan Kraliçe Mary’nin cildi için ise kendisine Danimarkalı güzellik gurusu Ole Henriksen’in de bulunduğu uzmanlar ekibinin yardımcı olduğu bildirildi. Özellikle Henriksen’in cilt bakım ürünlerini kullanan kraliçenin saç ve makyaj konusundaysa aynı zamanda arkadaş olduğu Soren Hedegaard’in sağlıklı yöntemlerine güvendiği ifade edildi.

Bol balık kök sebze

Danimarka diyeti, yağlı balık tüketiminden kaynaklanan yüksek omega 3 içeriği nedeniyle dünyadaki en sağlıklı beslenme tarzlarından biri.

Bu diyette yağlı balıkların yanısıra havuç ve patates gibi organik kök sebzeler, B grubu vitaminleri, yüksek oranda demir ve magnezyum içeren çavdar ekmeği de yer alıyor.