Dünya Kraliçe programı açıkladı ama...

Kraliçe programı açıkladı ama...

22.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İngiltere Kraliçesi Elizabeth, erken genel seçimin ardından kurulan Muhafazakar Parti azınlık hükümetinin 2 yıllık yasama dönemi programını açıkladı.

Kraliçe programı açıkladı ama...

Kraliçe Elizabeth, merakla beklenen yeni yasama yılının açılışında, İngiltere Başbakanı Theresa May’in lideri olduğu Muhafazakar Parti’nin, önümüzdeki 2 yılda yasalaştırmayı amaçladığı tasarıları okudu. Konuşmasına, “Hükümetimin önceliği, ülke Avrupa Birliği’nden ayrılırken mümkün olan en iyi anlaşmayı sağlamaktır” diye başlayan Kraliçe, bu kapsamda İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden (AB) çıkışıyla (Brexit) ilgili tasarıları sıraladı. Elizabeth, “hükümetin terörle mücadele stratejisinin gözden geçirileceğini” söyledi, 24 katlı binada yaşanan yangının mağdurlarının destekleneceğini belirtti.

Ancak seçimlerde 10 sandalye kazanan Kuzey İrlanda’daki merkez sağ Demokratik Birlik Partisi’nin (DUP) dışarıdan desteğiyle hükümeti kurmak için yürütülen müzakereler henüz sonuçlanmadı ve hükümetin güvenoyu alıp almayacağı kesin değil.

Haberin Devamı

Philip törene katılamadı

Her yasama yılının başında Buckingham Sarayı’ndan atlı arabanın içinde ve Kraliyet atlıları eşliğinde çıkan Kraliçe 2. Elizabeth ile eşi Edinburgh Dükü Philip, Westminster’daki tarihi parlamento binasına geliyor. Ancak bu yıl Edinburgh Dükü Philip rahatsızlığı nedeniyle Kraliçe Elizabeth’e eşlik edemedi.