Dünya Son Dakika: Kraliçe 2. Elizabeth hayatını kaybetti... Prens Charles İngiltere Kralı oldu

Son Dakika: Kraliçe 2. Elizabeth hayatını kaybetti... Prens Charles İngiltere Kralı oldu

08.09.2022 - 20:55 | Son Güncellenme:

Buckingham Sarayı, 96 yaşındaki Kraliçe Elizabeth’in hayatını kaybettiğini açıkladı. Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümüyle, en büyük oğlu eski Galler Prensi Charles İngiltere'nin yeni kralı ve devlet başkanı oldu. Charles ilk açıklamasında, "Sevgili annemin ölümü benim için çok üzücü" ifadelerini kullandı.

Son Dakika: Kraliçe 2. Elizabeth hayatını kaybetti... Prens Charles İngiltere Kralı oldu

İngiltere'nin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı Kraliçe II. Elizabeth, doktorların sağlık durumundan endişe duyduğu gerekçesiyle bugün öğlen saatlerinde tıbbi gözetim altına alınmasının ardından hayatını kaybetti. Buckingham Sarayı tarafından yapılan, "Kraliçe bu öğleden sonra Balmoral'da huzur içinde öldü.

Haberin Devamı

Kral ve Kraliçe Eş bu akşam Balmoral'da kalacak ve yarın Londra'ya dönecek" açıklamasıyla duyurulan ölüm haberinin ardından tahta geçen Galler Prensi Charles, annesi Kraliçe II. Elizabeth'in ölümü sonrası Kral olarak ilk açıklamasını yaptı. Kral 3. Charles tarafından yapılan açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Canım annem, Majesteleri Kraliçe'nin ölümü, benim ve ailemin tüm üyeleri için en büyük üzüntü anıdır. Aziz bir hükümdar ve çok sevilen bir annenin vefatının derin yasını tutuyoruz. Kaybının ülkede, krallıklarda, Milletler Topluluğu'nda ve dünyanın her yerinde sayısız insan tarafından derinden hissedileceğini biliyorum. Bu yas ve değişim döneminde, ailem ve ben, Kraliçe'nin bu kadar geniş çapta gördüğü saygı ve derin sevgi konusundaki bilgimiz sayesinde teselli ve destek olacağız

AİLE BALMORAL KALESİ'NDE TOPLANMIŞTI

İngiltere'nin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı Kraliçe II. Elizabeth, doktorların sağlık durumundan endişe duyduğu gerekçesiyle bugün öğlen saatlerinde tıbbi gözetim altına alınmıştı. Buckingham Sarayı tarafından yapılan açıklamada, doktorların Kraliçenin sağlık durumunun "endişe verici" olduğunun ifade edilmesinden sonra Kraliyet ailesi üyeleri İskoçya'daki Balmoral Kalesi'nde toplanmıştı.

Haberin Devamı

Son Dakika: Kraliçe 2. Elizabeth hayatını kaybetti... Prens Charles İngiltere Kralı oldu

Yeni hükümet atamasını yapmıştı

Salı günü Kraliçe Elizabeth, Muhafazakar Parti tarafından partinin yeni lideri ve ülkenin Başbakanı olarak seçilen Liz Truss'un Başbakan olarak atamasını Balmoral Kalesi'nde yapmıştı. Eski Başbakan Boris Johnson ise Truss'tan önce Kraliçe'ye resmi istifasını sunmuştu.